eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Puskás Tamás igazgató ül a budapesti Centrál Színház nézőterén. A színház igazgatói posztjának betöltésére pályázatot írtak ki, miután az intézményt 2003 óta vezető Puskás Tamásnak június 30-án lejár a megbízatása.
Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

Májusban nyitna, és az egész nyarat végigjátszaná a Centrál Színház

A koronavírus-járvány miatt – a többi teátrumhoz hasonlóan – hónapok óta csak online tud előadásokat bemutatni a Centrál Színház, amelynek a bevételei jelentősen elmaradnak a korábbiaktól. A teátrum vezetője a májusi újranyitásban reménykedik.

Puskás Tamás színházigazgató az InfoRádiónak elárulta, a Centrál Színház, dacára annak, hogy úgy vélte kezdetben, hogy nincs is semmi keresnivalója az online térben, hiszen mai is élő szerzők darabjait játssza, akik biztos nem járulnak hozzá műveik ilyesforma értékesítéséhez, mára mégis gazdag online repertoárt mondhat magáénak.

Az ebből származó bevéltél ugyanakkor igen csekély, és nem mérhető ahhoz, ami a teátrum túléléséhez szükséges lenne, miután egy normál évben 8-900 millió forint a jegybevétel, most viszont csupán néhány millióra tesz szert.

Bár a Centrál Színház jelenleg a tartalékaiból él, amit főként az elmúlt évek állami támogatásainak köszönhet, Puskás Tamás szerint csak a nézők mielőbbi visszatérésében és az újranyitásban reménykedhetnek. Ezt az igazgató – a romló számok ellenére – május környékére reméli, amit egy olyan nyár követhet, amit már végig tudnak majd játszani, némiképp lefaragva az elmúlt hónapok veszteségeit.

Arról is szó esett, hogy a színházba járást – a pandémia szorításában – vélhetően rendeletekkel fogják szabályozni, amibe Puskás Tamás szerint nekik nem nagyon lesz beleszólásuk. Úgy véli, ha az ország eléri a nyájimmunitást, lényegtelen lesz a védettséget igazoló okmány lobogtatása.

„Ha a számok azt mutatják, hogy senki nem kerül kórházba, senki nem kerül lélegezetőgépre, nincsenek Covid miatti halottaink, akkor szabadon nyithat ki a színház” – mondta az igazgató.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×