eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk
Börcsök Enikő Ella Rentheim szerepében Henrik Ibsen John Gabriel Borkman című színdarabjának próbáján a Pesti Színházban 2018. december 13-án. A darabot Valló Péter rendezésében december 14-én mutatják be.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lukács Sándor: rettentő elképzelni Börcsök Enikő nélkül a színházi létezést

Csütörtökön, 53. születésnapján elhunyt Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja. Lukács Sándor Kossuth-díjas színművész az InfoRádiónak azt mondta: Börcsök Enikő nagyszerű színésznő volt, és rettentő nehéz elképzelni a színházi létezést nélküle.

Lukács Sándor Kossuth-díjas színművész az InfoRádióban úgy fogalmazott, egy nagyon régi kedves, sőt, tüneményes kolléganőjét veszítette el Börcsök Enikő személyében, aki nélkül rettentően nehezen tudja elképzelni a színházi létezést. Az utóbbi időben két előadásban, Ibsen John Gabriel Borkman című drámájában, valamint Spiró György Honderű című darabjában is partnerek lehettek.

Fantasztikus egyéniségnek nevezte az eltávozott színésznőt, aki például nem feledkezett meg a pandémia idején, egyetlen egy próba alkalmával sem, hogy ne kedveskedjen valami meglepetéssel a társaságnak.

Abszolúte közösségi ember volt, őszinte és szókimondó, tehát ami a szívén, az a száján, és nem utolsósorban egy nagyszerű színésznő – emelte ki a Kossuth-díjas színművész –, aki katarzist tudott adni a nézőknek. És az, hogy csak 53 év adatott meg számára, és éppen a születésnapján ment el, még szörnyűbbé teszi a tragédiát.

Bár kollégái mind tudtak arról, hogy Börcsök Enikő súlyos beteg volt, és hogy egy kétszeres vesetranszplantáción átesett embernek, kiváltképp egy járványos időben, sokszorosan kell vigyáznia magára, és bár Lukács Sándor maga sem tudta pontosan, hogy mi okozta a színésznő halálát, annak ténye egyszerűen felfoghatatlan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×