INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

börcsök enikő

gyász

jászai mari-díj

lukács sándor

színésznő

Börcsök Enikő Ella Rentheim szerepében Henrik Ibsen John Gabriel Borkman című színdarabjának próbáján a Pesti Színházban 2018. december 13-án. A darabot Valló Péter rendezésében december 14-én mutatják be.

Lukács Sándor: rettentő elképzelni Börcsök Enikő nélkül a színházi létezést

Előzmények:

Csütörtökön, 53. születésnapján elhunyt Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja. Lukács Sándor Kossuth-díjas színművész az InfoRádiónak azt mondta: Börcsök Enikő nagyszerű színésznő volt, és rettentő nehéz elképzelni a színházi létezést nélküle.

Lukács Sándor Kossuth-díjas színművész az InfoRádióban úgy fogalmazott, egy nagyon régi kedves, sőt, tüneményes kolléganőjét veszítette el Börcsök Enikő személyében, aki nélkül rettentően nehezen tudja elképzelni a színházi létezést. Az utóbbi időben két előadásban, Ibsen John Gabriel Borkman című drámájában, valamint Spiró György Honderű című darabjában is partnerek lehettek.

Fantasztikus egyéniségnek nevezte az eltávozott színésznőt, aki például nem feledkezett meg a pandémia idején, egyetlen egy próba alkalmával sem, hogy ne kedveskedjen valami meglepetéssel a társaságnak.

Abszolúte közösségi ember volt, őszinte és szókimondó, tehát ami a szívén, az a száján, és nem utolsósorban egy nagyszerű színésznő – emelte ki a Kossuth-díjas színművész –, aki katarzist tudott adni a nézőknek. És az, hogy csak 53 év adatott meg számára, és éppen a születésnapján ment el, még szörnyűbbé teszi a tragédiát.

Bár kollégái mind tudtak arról, hogy Börcsök Enikő súlyos beteg volt, és hogy egy kétszeres vesetranszplantáción átesett embernek, kiváltképp egy járványos időben, sokszorosan kell vigyáznia magára, és bár Lukács Sándor maga sem tudta pontosan, hogy mi okozta a színésznő halálát, annak ténye egyszerűen felfoghatatlan.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Lukács Sándor: rettentő elképzelni Börcsök Enikő nélkül a színházi létezést
 
Börcsök Enikő halálára
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018