eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nézők a vetítés kezdete előtt az újranyitott székesfehérvári Barátság moziban 2020. június 22-én. A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet megszűnését követően ezen a napon tartják az első vetítést moziban.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Még félnek az emberek moziba menni

A vetítőtermek kihasználtsága jelentősen elmarad az egy évvel korábbitól, alig 10-20 százalékos a látogatottság.

A nézők egyelőre óvatosak, a visszajelzések szerint bár nagyon várták, hogy kinyissanak mozik, és örültek a nyitásnak, a látogatottság egyelőre mégis jócskán elmarad a járvány előttitől – számolt be a Világgazdaságnak Répás Ágnes, a Budapest Film Zrt. kommunikációs vezetője, és hasonlóan nyilatkozott Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketingigazgatója is.

Az art mozik június 25-én nyitottak újra, július közepéig körülbelül 1200 előadás volt, mintegy hétezer látogatóval. A mozik kihasználtsága változó, de általában 10-20 százalékos. A Művész, a Corvin és a Puskin forgalma a legnagyobb.

A Budapest Film Zrt. a járványhelyzet súlyosbodása esetén éves szinten 75 százalékos nézőszámcsökkenésre számít. Nagyon sok múlik az utolsó negyedéven, a mozik egyik legerősebb időszakán. A jegyárakon sem a Budapest Film, sem a Cinema City nem változtatott.

A Cineworld Group tagjaként a Cinema City Európa második legnagyobb multiplex-üzemeltetője. A fővárosban hat helyszínen, vidéken 12 megyeszékhelyen működtet mozit, 158 teremmel. A július 2-i újranyitás óta egy hét alatt 14 százalékkal nőtt a nézők száma, de a multiplexek nyitvatartása még rövid, jellemzően 14 óra és 21 óra 30 perc közötti.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×