eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Instagram/Banksy

Különleges élménnyel kecsegtet Banksy budapesti kiállítása

A világhírű street art művésznek, Banksynek szombaton nyílik első budapesti kiállítása, ahol mintegy száz művét mutatják be. Az Art of Banksy nevezetű kiállítás március 8-ig látható a Kazinczy utcai Tesla Loftban a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében.

A Banksy-kiállításon körülbelül száz műalkotás látható, köztük több hitelesített replika. A Godot Kortárs Művészeti Intézet tulajdonosának megfogalmazása szerint, miután őket is elragadta a művész zsenialitása, rendkívül fontosnak érezték, hogy egy olyan izgalmas tárlattal álljanak elő, amelyet a közönség korábban még nem láthatott külföldön.

Amitől különlegessé válik a budapesti kiállítás, hogy bele tudták vinni a saját gondolataikat és terveiket – fogalmazott Sáfár Zoltán, a kurátor pedig ezáltal teljesen egyedire szabta a tárlatot. A látogatói élményt fogja növelni például egy tárlatvezető applikáció, amely képes felismerni a kiállított képeket, és azokról mindenféle érdekességgel szolgálni, esetleg videókat, animációkat megosztani, hogy ezáltal a látogató még inkább megkapja azt az érzést, amit például egy utcai fallal találkozva tapasztalna, amelyre a street art művész eredetileg elkészítette. De nagy hangsúlyt kap az is, hogy az érdeklődők minél többet megtudjanak magáról a „rejtőzködő” Banksyről is.

Miután Banksyt egyébként nem lehet elérni, így ez egy általa nem jóváhagyott kiállítás, vagyis a már korábban értékesített műveiből áll össze – magyarázta Sáfár Zoltán az InfoRádiónak. Legfeljebb egy róla szóló kiállítást lehetne még rendezni. A Godot mint galéria számára ugyanakkor roppant nagy dolog, hogy egy ilyen világsztárnak az eredeti műalkotásait tudják bemutatni Magyarországon – fogalmazott az intézet tulajdonosa, amit hasonló volumenűnek tart, mintha Keith Haring vagy Andy Warhol akár egyetlen képét is a maga idejében be tudták volna mutatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×