INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

rugógyár galéria

cseke szilárd

kiállítás

Az erdő kimeríthetetlen - új tárlat a Rugógyárban

Az erdő kimeríthetetlen - új tárlat a Rugógyárban

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Cseke Szilárd erdő-sorozatának legújabb alkotásaival, valamint az „Amikor hazajön” című, a Budapest Galériában tavasszal bemutatott kiállításából válogatott képekkel nyílik csütörtök este az alkotó kiállítása a Rugógyár Galériában.

Az Erdő-sorozat készítése során szerzett alkotói tapasztalatok összegzése több műtárgyon megjelenik, ezekből nagyszabású kiállítás jött létre – mondta az InfoRádiónak Cseke Szilárd Munkácsy-díjas képzőművész.

„Egy egész nyáron készült alkotói sorozatról van szó, amit megelőzött egy tanulmányút, ami inspiráló hatással bírt” - emelte ki.

Az Erdő-sorozat 2003-ban indult. Babakocsi-tologatás közben Csillaghegyen felfigyelt arra, hogy a gyereket lenyűgözi az összeérő, falombok között fény varázslatos hangulata. Elkezdte ezt az impulzust megörökíteni a képeken – elevenítette fel a képzőművész, aki szerint az erdő kimeríthetetlen, így nehezen elképzelhető, hogy hol van a sorozat vége.

A mostani kiállításon három szobor is látható lesz.

Emellett a Budapest Galériában 2019 tavaszán már bemutatott „Amikor hazajön” című sorozat válogatott művek is szerepelnek a tárlaton.

A kiállítás kurátora Sipos Tünde művészettörténész. A kiállítást október 6-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Nyitókép: Rugógyár Galéria

Kapcsolódó hang

Cseke Szilárd
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018