eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A felújított Ybl Budai Kreatív Ház, Ybl Miklós egykori vízháza a Várkert Bazár szomszédságában Budapesten 2018. május 18-án. A Pallasz Athéné Alapítványok beruházásában megújult épületben az egykori kávézó ma is hasonló funkcióban működik, a korábbi gépterem, majd kaszinó pedig kiállító- és rendezvényhelyszínként üzemel. Elöl Szőke Gábor Miklós szobrászművész munkáiból nyilt szabadtéri kiállítás.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Húsvéti programok a Várkert Bazártól Bécsig

A húsvéti hétvége számos kulturális programot kínál a felnőtteknek. Az InfoRádió programajánlata.

Ingyenes zenei és kézműves programokkal várja húsvétkor a családokat a Várkert Bazár; rengeteg olyan Kárpát-medencei zenés-táncos hagyomány elevedik meg, ami a húsvéthoz kapcsolódik. A zene mellett hagyományos kézműves foglalkozásokkal, gasztronómiai túrával, vásárral, valamint koncentekkel várják a Várkert Bazárba kilátogatókat.

A szentendrei Skanzenban egy falu húsvéti ünnepe elevenedik meg vasárnap és hétfőn. Koncertekkel, mesejátékokkal, templomtúrákkal, tojásberzseléssel.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatának utolsó hétvégéjén – ami idén húsvétra esik – számos nemzetközi sztár jön Budapestre: szombaton Valerij Gergijev és a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekara, operatársulata lép fel – mondta Káel Csaba, a fesztivált szervező testület elnöke az InfoRádiónak. Hétfőn az Erkel Színházban a Mariinszkij Színház balettkara mutatkozik be Prokofjev Hamupipőkejével.

A Trafóban egy francia újcirkusz izgalmas előadásában négy akrobata és egy hárfás költői küzdelme lesz látható a világ kiegyensúlyozatlanságával. Az Éjféltájt című előadás vasárnapig lesz látható.

A hétvégén két könnyűzenei lemezbemutatót is kínál a tavaszi fesztivál. Az Urániában szombaton a Wigama Lekko, az A38 hajón pedig vasárnap a Mörk lép fel.

A múzeumok is számos különlegességet tartogatnak a húsvéti hétvége alatt.

A közönség Michelangelo remekműveivel találkozhat a Szépművészeti Múzeum grafikai tárlatán.

A test diadala. Michelangelo és a XVI. századi itáliai rajzművészet című tárlat a reneszánsz mester és kortársai nyolcvan művét mutatja be, magától Michelangelotól pedig harminc kép látható.

"Minden múlt a múltam" - ezt a Rakovszky Zsuzsától kölcsönzött idézetet választották a Fortepan digitális archívum fotóiból nyílt kiállítás címéül a Magyar Nemzeti Galéria munkatársai. Virágvölgyi István kurátor szerint a tárlat személyes, meghitt fotóin átsüt a XX. századi magyar történelem.

Irány Bécs!

Akik távolabb utaznának izgalmas kulturális programért, azok június végéig megnézhetik Mark Rothko képeit a bécsi Kunsthistorisches Museumban. A világ egyik legdrágább alkotójának csaknem negyven művét a múzeum klasszikus gyűjteményének darabjaival mutatják be – azt vizsgálva, ezek milyen hatást gyakoroltak Rothko festészetére. A Leopold Múzeum Kokoschka retrospektív kiállítása több mint 250 alkotással tekinti át az osztrák expresszionista alkotó sokszínű életművét – festő, grafikus, író, színházcsináló – ezeket mind-mind felvillantja a tárlat, amely az élete egy szakaszában brit állampolgárként élő alkotó szülőhazájához fűződő viszonyát is vizsgálja.

Az Albertina Múzeum kiállítássorozattal emlékezik a Liechtensteini Hercegség alapításának 300. évfordulójára. Bécsben számos hagyományőrző húsvéti vásár várja az érdeklődőket az ünnepi időszakban – például a Schönbrunni kastélynál, amelynek állatkertje már többször elnyerte az Európa legjobb állatkertje címet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×