INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

experidance társulat

táncművészet

román sándor

György-Rózsa Sándor Toldi Miklós (k) szerepében játszik, körülötte az Experidance társulat táncosai táncolnak Szarka Gyula és Arany János: Toldi című zenés költeményének próbáján a budapesti RAM Colosseumban. Az előadást Meskó Zsolt rendezte, koreográfusa Román Sándor az Experidance együttes vezetője. A darab bemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében március 23-án lesz.

Új hírek az ExperiDance-ről

Infostart

A társulat vezetősége cáfolja a felbomlásról szóló híreket.

Több más laphoz hasonlóan az Infostart is megírta, hogy 19 év után megszűnik az ExperiDance. Az együttes azonban hivatalos sajtónyilatkozatban cáfolta ezt.

"A Corn&Soda weboldalán tegnap, 2019. április 17-én este megjelent, Rátkai Zsófia által jegyzett cikkben megjelenteket EGYÉRTELMŰEN ÉS HATÁROZOTTAN CÁFOLNI KÍVÁNJUK, és határozottan visszautasítjuk azt az újságírói felületességből eredő, életműveket, brand-eket romboló és bomlasztó magatartást, amely egy negatív médialavinát indított meg az ExperiDance immár 19 éves formációja körül, úgy, hogy a benne írottaknak megfelelő tartalmú nyilatkozatot egyik tulajdonos sem adott a sajtó részére!" - írták.

Mint közölték, a társulat tulajdonosai nem döntöttek a társulat felbomlása mellett, erre vonatkozóan tulajdonosok között semmilyen belső tárgyalás nem történt.

A repertoár bemutatása időszakosan lett csak leállítva, melynek oka nyolc kiváló, tapasztalt táncművész rövid időn belüli távozása,

akiknek többsége fajsúlyos, többnyire szólista szerepeket töltött be a darabjainkban. A színpadi minőség tekintetében a művek megnyirbálásával, csak félig felkészült szereplőkkel nem kívánunk színpadra állni, ebben nem kívánunk kompromisszumot kötni magunkkal, hiszen ezzel azonnal becsapnánk a leghitelesebb véleményformálóinkat, a nézőinket!

A főszerepek visszapótlása az ExperiDance székházának professzionális próbatermi körülményei között jelenleg is zajlik - teszik hozzá.

A társulat aktivitását napi szinten szervező szakmai és értékesítő menedzsmentnek nincs tudomása arról, hogy Román Sándornak lenne egy „újonnan szerződött” tánctársulata. Román Sándor ugyanazokkal a táncművészekkel dolgozott az elmúlt héten, időszakban is, akikkel az elmúlt egy évben is dolgozott.

Nyitókép: György-Rózsa Sándor Toldi Miklós (k) szerepében játszik, körülötte az Experidance társulat táncosai táncolnak Szarka Gyula és Arany János: Toldi című zenés költeményének próbáján 2013 tavaszán. MTI Fotó: Kallos Bea
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018