INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

színház

vecsei h. miklós

okostelefon

beszélgetés

vallás

Vecsei H. Miklós, Junior Prima-díjas színész a fővárosi Vígszínház előtt 2017. október 3-án. A Vígszínház társulatának tagja ezen a napon interjút adott az MTI újságírójának.

Vecsei H. Miklós szerelmes lett bizonyos előadásokba

Infostart

Vecsei H. Miklóst közönségtalálkozóra hívták Egerbe. A helyi lapnak arról is nyilatkozott, hogy azért kezdett el színházzal foglalkozni, mert szerelmes lett bizonyos előadásokba.

A színészt az is foglalkoztatja, hogy a fiatalok elvesznek a virtuális valóságban. Most fellépett egy furcsa civilizációs jelenség,

az okostelefon-függőség,

hiszen egész nap azt várjuk, történjen már valami, az okostelefon pedig megadja ennek a reményét, és ami reményt kelt, azzal nagyon sokat foglalkozunk akkor is, ha valójában nem nyújt semmit - mondta Vecsei H. Miklós a heol.hu-nak adott interjúban. Hozzátette: ez majdnem mindenkit beszippant.

Arról is beszélt, hogy

ez a folyamat egy olyan világot hoz, amiben nincsenek csendek. Ami azért nehéz, mert az embernek ősidők óta voltak csendjei, és most tíz éve nincsenek.

A színész szerint ugyanakkor van remény, hiszen az offline kommunikáció egyre erősebb, emberibb és izgatóbb. "Feladatomnak érzem, hogy a tanítványaimat és kollégáimat e felé tereljem" - mondta Vecsei.

A színművész vallásos emberként beszél magáról. Ezzel kapcsolatban elmondta: "nagyon sok múlik a hitgyülekezetek vezetőin, akár egy tanáron. Ha jó a vezető, akkor jól működik a közösség. Az egyház nagyon régi intézmény, nagyon sokféle hagyománnyal, melyeket könnyű félremagyarázni, és valójában nem is tudjuk, melyik az igazi. Sok sebezhető pontja van, és az emberek szeretik is sebezni, és vallás kapcsán a keresztes hadjáratokat és inkvizíciót emlegetni. Mindez csak azt mutatja, hogy nagyon nehéz róla beszélni, és még nehezebb jól gyakorolni a vallást. Ezért egy hívő embernek keveset kell emlegetnie Istent, és sokat kell a hite jegyében cselekedni.

Bár Jézust nagyon sokan képzelik el egy szomorú emberként, szerintem derűs volt, és valószínűleg ezt a derűt kell sugároznia ma egy hívő embernek

ahhoz, hogy a vallás jó helyen legyen a világban."

Vecsei H. Miklós az InfoRádió Arána című műsorában:

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018