INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

pápa

türr istván gimnázium

bereményi géza

cseh tamás

Budapest, 2016. január 27. Bereményi Géza Kossuth- és Balázs Béla-díjas költő, író, forgatókönyvíró-rendező és színházvezető a 70. születésnapja alkalmából rendezett esten a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2016. január 27-én. MTI Fotó: Marjai János

Bereményi Géza tartott gimnáziumi irodalomórát

Infostart / MTI

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt a Türr István Gimnázium érdeklődő diákjai.

A különleges alkalmon Illés Csaba és Kemenczki Gábor gitártanárok adtak elő Cseh Tamás-dalokat, valamint Bereményi Géza író, dalszöveg- és forgatókönyv­író, filmrendező, a néhai zenész szerzőtársa, a gimnázium egykori diákja beszélt élettörténetéről, nagyszüleihez és a gimnáziumhoz fűződő kapcsolatáról – írja a VEOL. A diákok felolvasták a Jézus újságot olvas című, nagymamájának emléket állító novelláját, majd megnéztek egy részletet a Bereményi Géza rendezte Eldorádó című filmből.

„Bereményi Géza kitűnő mesélő.

A film kapcsán fel­idézte csodával határos meg­gyó­gyulását. Gyerekkorában nagyapja úgy mentette meg, hogy egy kilogramm aranyat adott az orvosnak, aki miután előzőleg már lemondott a fiú gyógyulásáról, az arany hatására mégis gégemetszést hajtott végre rajta, megmentve a kockázatos műtéttel az életét” – mondta el a lapnak Hodásziné Pingitzer Andrea magyartanár, hozzátéve: az író szerint gimnáziumi tanárai olyan útravalóval vértezték fel, amiért azóta is hálás a pápai intézménynek.

A magyartanár azt is kiemelte, hogy a rendhagyó tanórát megelőzően meglepetésként a gimnázium kórusa két tanuló gitárkíséretével az Iskola című, Bereményi Géza által írt dalt énekelte el a Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas, neves művésznek.

Nyitókép: Marjai János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018