INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

örkény színház

mácsai pál

színházigazgató

Budapest, 2017. szeptember 26. Mácsai Pál, a színház igazgatója beszél a 2017/2018-as évadnyitó társulati ülés előtt tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Örkény István Színházban 2017. szeptember 26-án. Az eseményen átadták a színház felújított nézőterét. MTI Fotó: Mohai Balázs

Mácsai Pál jövőre ismét megpályázza az Örkény Színház igazgatói posztját

Az Örkény Színház vezetője hosszú interjút adott az InfoRádiónak. Mácsai Pál arról is beszél, hogy készül a jövőre esedékes igazgatóválasztásra. Cikkünk végén megtalálja az interjú teljes hanganyagát.

„Rendezni azért nem rendezek, mert nem fértem be” – indokolta Mácsai Pál. Mint mondta: évente három nagy művet tudnak színpadra vinni, Asher Tamás és Mohácsi János két évente rendez az Örkény Színházban. A Stúdióban pedig Polgár Csaba és Gáspár Ildikó rendez.

„Hogy nem játszom, annak pedig az az oka, hogy nem osztottak rám szerepet” – emelte ki a színigazgató. „Lelkük rajta, de nagyon helyesen tették. Se szerepelvárásom, se szerepvisszaadási indulatom nincsen” – fogalmazott.

Mácsai Pál azt is elárulta: készül a jövőre esedékes igazgatóválasztásra. „Nem lenne helyes ebből kiszállni, és nincs is okom” – értékelte, hozzátéve: van benne elég erő és kedv a folytatásra. Az Örkény Színház igazgatója kiemelte: olyan konstrukcióban gondolkodik, hogy kevesebb hivatali üggyel kelljen foglalkoznia.

„Kiegyensúlyozott, napbarnított, mosolygó szemű, kialudt, szilárd anyagi kondíciókkal rendelkező színházigazgató, aki játszik is, meg rendez is, meglehetősen ritka”

– fogalmazott.

Nyitókép: Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Interjú Mácsai Pállal
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018