eur:
389.15
usd:
363.49
bux:
68159.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A közönség Lajkó Félix és Alexander Balanescu koncertjén a 10. Ördögkatlan fesztiválon a Nagyharsányi szoborparkban 2017. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Közösségi élmény az Ördögkatlan Fesztivál

Megkezdődött a 11. Ördögkatlan Fesztivál. Az összművészeti seregszemle a hétvégéig mintegy 650 kulturális programot kínál négy dél-baranyai településen. A részletekről Bérczes László, a fesztivál egyik főszervezője beszélt az InfoRádióban.

Az Ördögkatlan fesztiválon minden művészeti ág egyenrangúan képviselteti magát, és a szervezők mindegyikből a lehető legjobbat próbálják összegyűjteni azért, hogy ezáltal az ott lévő emberekből a jó minőséget, a jóságot hozzák ki. Ezért hívják összművészeti fesztiválnak, de inkább azt kellene mondani, hogy

közösségi élmény az Ördögkatlan

- mondta Bérczes László rendező.

Haydn Teremtés című művét Beremenden öt-hatezer ember fogja hallgatni, ami belőlünk is a jót hozza ki, de ugyanez érvényes a legjobb színházra, irodalomra, vagy bármilyen más műfajra - tette hozzá az Ördögkatlan Fesztivál egyik főszervezője.

Idei fellépők, díszvendégek

Az egyik idei irodalmi vendég a Magvető Kiadó lesz, amely mások mellett Nádasdy Ádámot hozza el a fesztiválra.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy ezeken az irodalmi eseményeken mindig nagyon sokan vannak, a könyv, a próza és a vers visszanyeri azt a fontosságát, amivel egykor rendelkezett. A színházi díszvendégeknél két induló színházi csapatot is láthat a közönség: a K2 Színházat és a Sztalker Csoportot."

A teljes programot itt tekinthetik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

„A NATO átlépte a vörös vonalat!” – ezzel a címmel tett ki Facebook-oldalára rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentkezés elsősorban a NATO által előkészített, 100 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt támogatási csomagról szólt, melyet a katonai szövetség a következő 5 évre tervez elosztani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×