eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bejelentették a VOLT első sztárjait

Bejelentették a VOLT első sztárjait

Két világhírű rockzenekar, a Depeche Mode és az Iron Maiden is fellép a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban. Mellettük a Hurts és a Hollywood Undead koncertjét is bejelentették hétfőn a szervezők, akik minden eddiginél nagyobb érdeklődésre számítanak.

A Depeche Mode 1985-ben koncertezett először Magyarországon, legutóbb idén májusban voltak a Groupama Arénában és jövőre februárban is jönnek, akkor a Papp László Budapest Sportarénában játszanak. A szintén brit, heavy metált játszó Iron Maiden eddig tizenkétszer lépett fel Magyarországon, legutóbb éppen a VOLT-on tavaly.

A soproni fesztivál 2018. június 26-án a nulladik napon a Depeche Mode koncertjével fog kezdődni. A szervezők közleménye idézi Lobenwein Norbertet, a VOLT alapító-főszervezőjét, aki kiemelte: az esemény a kultikus brit csapat első magyarországi fesztiválkoncertje lesz az eddigi stadion- és arénafellépések után.

A több mint négy évtizede működő Iron Maiden tavaly Sopronban teltházas koncertet adott, jövőre a Legacy of the Beast turné keretében érkezik; a koncertsorozatot az azonos nevű mobiljáték és képregény ihlette. Bruce Dickinson és csapata új lemeze, a The Book of Souls: Live Chapter című koncertanyag ezen a héten jelenik meg.

Néhány hete, októberben került a piacra az elektronikus zene egyik brit élcsapata, a Hurts negyedik stúdióalbuma. A Desire című anyagot jövő nyáron Sopronban is bemutatja az együttes, amely tavaly a Szigeten adott sikeres koncertet. Szintén fellép a 2018-as VOLT-on a Los Angeles-i rap-rock sztárcsapat, a Hollywood Undead, amely tavaly a zamárdi Strand fesztiválon játszott. A drum'n'bass rajongók az idei Szigeten is látott brit Rudimental dj-szettjére táncolhatnak a Telekom VOLT Fesztiválon.

A Petőfi Zenei Díj gálának, a Petőfi Rádió nagyszabású showműsorának jövőre is a soproni rendezvény ad otthont, ezúttal az esemény első napján, június 27-én, amikor a Hurts lesz a fő fellépő.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×