eur:
394.19
usd:
369.87
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Elvis Presley Liszt Ferenctől is koppintott

Elvis Presley Liszt Ferenctől is koppintott

Ezen a héten emlékezett a világ Elvis Presley halálának 40. évfordulójára.

Ezrek zarándokoltak el Gracelandbe, Presley memphisi villájába, ahol a síremléke is áll. A nemrégiben szórakoztató-központtal, szállodával, étteremmel is kibővített Gracelandben kilencnapos rendezvénysorozatot tartottak, amelyen a többi között fotókiállításokkal, zenehallgatással és beszélgetésekkel idézik fel Elvis alakját.

De nem csak Amerikában, hanem világszerte megemlékeztek az elhunyt világsztárról. A brit Class FM klasszikus zenét sugárzó rádió sajátos összeállítást készített, amelyben sorra vesznek néhány, klasszikus zenei részletre "hajazó" részt tartalmazó Elvis-dalt.

It's Now Or Never / O Sole Mio

Surrender / Torna A Surriento

Tonight Is So Right For Love / Barcarolle from The Tales of Hoffman

Today, Tomorrow And Forever / Liebestraume no. 3 in A flat

Can't Help Falling In Love / Plaisir d'Amour

Five Sleepy Heads / Guten Abend, Gut Nacht

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×