eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Megdöbbentette Hollywoodot a háromszoros Oscar-díjas színész bejelentése

Megdöbbentette Hollywoodot a háromszoros Oscar-díjas színész bejelentése

Daniel Day-Lewis visszavonul a színészettől. A háromszoros Oscar-díjas művész szóvivője szűk szavú közleményben tudatta ezt a Variety magazinnal.

Daniel Day-Lewis "többé nem dolgozik színészként" - olvasható Leslee Dart közleményében, amely szerint a színész "rendkívül hálás" a kollégáknak és a nézőknek az elmúlt évekért. A sajtós annyit közölt még, hogy a színész nem kíván magyarázatot fűzni "privát döntéséhez".

A bejelentés meglepte és megdöbbentette Hollywoodot.

A 60 éves brit-ír színészt széles körben minden idők egyik legjobbjaként tartják számon.

Az úgynevezett method acting mestere, aki mindig is igen válogatós volt a szerepajánlatokat tekintve. Kevesebbet filmezett kollégáinál, feladataira készülve szinte a végsőkig hajtotta magát, játszott elnököt, bandavezért, gátlástalan üzletembert, meghurcolt polgárt.

Háromszor is megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, ez rajta kívül senkinek sem sikerült.

Először A bal lábam, majd a Vérző olaj, végül a Lincoln című film főszerepéért tüntette ki az amerikai filmakadémia. Egyik legemlékezetesebb alakítását az Apám nevében című drámában nyújtotta, a közönség egyik kedvence pedig Az utolsó mohikán című filmje volt.

Írországban, a nyilvánosságtól távol él, felesége 1996 óta Rebecca Miller, az amerikai drámaíró Arthur Miller lánya. Két fiuk született, de a színésznek Isabelle Adjani francia filmcsillagtól is van egy fia.

A rajongók még egyszer biztosan láthatják kedvencüket a vásznon: Paul Thomas Anderson decemberben debütáló Phantom Thread című filmjében egy 1950-es évekbeli divattervezőt alakít.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×