eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Áder János: természeti értékeinket abban az állapotukban kell megőrizni, amelyben megkaptuk

Természeti értékeinket legalább abban az állapotukban kell megőriznünk, amelyben azokat megkaptuk - mondta Áder János köztársasági elnök szombaton a Pest megyei Gödöllőn zajló 3. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon.

Az államfő felidézte, hogy három évvel ezelőtt pattant ki a fesztivál ötlete a szervezők fejéből, mivel korábban a természetfilmnek Magyarországon komoly hagyományai voltak. Az államfő az elmúlt három évről szólva elmondta: a fesztivál létjogosultságát bizonyítja, hogy egyre több alkotó, érdeklődő és egyre több színvonalas alkotás érkezik. Áder János hangsúlyozta: a legfontosabb célja a rendezvénynek, hogy mind az idősek, mind a fiatalok számára megmutassa azokat a természeti kincseket, amelyek körül vesznek bennünket és amelyekre mindannyiunknak vigyázni kell. Hozzátette, hogy mindezt meg kellene őriznünk legalább abban az állapotában, amelyben megkaptuk. Az államfő szerint a fesztivál színvonalát mutatja az is, hogy még a híres természetfilmes, David Attenborough is elküldte egyik nem rég készült alkotását. A köztársasági elnök a rendezvényen megtekintett egy természetfilmet, beszélgetett az alkotóival, valamint körbejárta a rendezvény több helyszínét. A május 26-án kezdődött 3. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál a gödöllői Grassalkovich-kastélyban és annak közvetlen környezetében zajlik vasárnapig. A rendezvényen a világ legjobb természetfilmjeit láthatja a közönség számos ismeretterjesztő program kíséretében csaknem 50 helyszínen.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×