eur:
393.85
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy változás jön egy budapesti színházban

Nagy változás jön egy budapesti színházban

Folyamatos játszási rendre tér át a magyar színházak közül elsőként a Madách Színház, amely a jövő évadtól egész évben várja a közönséget.

A színház sajtótájékoztatóján Szirtes Tamás igazgató elmondta: a színház óriási repertoárja és az előadásaik iránti fokozott érdeklődés miatt döntöttek úgy, hogy nyáron sem tartanak szünetet. Ez évente 30-50 további előadást jelent - mondta, hozzátéve, hogy jövőre a RaM Colosseum mellett - ahol 100 előadást fognak játszani - a Budapest Kongresszusi Központban is játszik a színház, a megújuló Macskák című előadás látható majd ezen a helyszínen.

A jövő évadban két bemutatót tartanak.

Woody Allen Hatalmas Afrodité című művét Valló Péter rendezésében, Szente Vajk főszereplésével tűzik műsorra. Müller Péter Szomorú vasárnap című darabját Horgas Ádám állítja színpadra, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Nagy Sándor főszereplésével. Az igazgató kiemelte: Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter még nem játszott együtt a színházban.

Horgas Ádám rendező elmondta: a darab a legismertebb magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzőjének életéről szól, különleges helyzetben. Seress Rezső és szerelme a haláluk után egy túlvilági Kispipa vendéglőben újraélik az életüket. "Így lehetünk részesei annak a szenvedélyes kapcsolatnak, amelyen átgázol a történelem, ami próbára teszi a szerelmet és az emberi tartást" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a darab sok humorral, felkavaró módon mutatja be a zeneszerző életét.

Szirtes Tamás kiemelte, hogy a 2017/18-as évadban

a színház hét produkciója is jubileumot ünnepel.

Századik előadásához érkezik az 1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy, a Nyomorultak és az Anna Karenina, 300. alkalommal látható a Mary Poppins és a Mamma Mia!. A Macskák 35 éves, Az operaház fantomja 15 éves jubileumi előadását tartják jövőre, az utóbbi produkciót egyúttal 800. alkalommal játsszák.

Az igazgató elmondta: országos turnésorozatot indítanak, amelyen a Jézus Krisztus Szupersztár és a Mamma Mia! című előadást mutatják be. Arra törekednek, hogy párhuzamosan tudják játszani nagy zenés darabjaikat - mondta, kiemelve, hogy a Madách Színház mint foglalkoztató több embernek fog munkát adni.

A Jézus Krisztus Szupersztár című produkció október 15-én a Papp László Arénában, november 25-én pedig Veszprémben lesz látható, a címszerepben Tóth Attilával. A Mamma Mia! című előadás a következő évadban Magyarország számos nagyvárosában látható lesz. Terveik szerint Debrecenben, Győrben, Pécsett, Veszprémben, Szombathelyen, Miskolcon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Békéscsabán és Szolnokon is hallhatók lesznek az ABBA együttes világslágerei. Debrecenben november 17-én és 18-án a Főnix Csarnokban játsszák az előadást.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×