INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

jordán tamás

szombathely

javaslat

közgyűlés

Hétfőn eldől Jordán Tamás sorsa - íme a javaslat

Hétfőn eldől Jordán Tamás sorsa - íme a javaslat

InfoRádió

Ha a város közgyűlése megszavazza, 2018. szeptember 30-ig, vaqyis a következő színházi évad végéig meghosszabbíthatják Jordán Tamás igazgatói kinevezését a szombathelyi Weöres Sándor Színház élén, ugyanakkor új pályázatot is kiírnak az ügyvezetői állásra - ez a javaslat szerepel a testület március 27-re összehívott rendkívüli ülésének, az interneten is közzétett határozati javaslatai között.

A direktor

ezt az áthidaló megoldást saját maga javasolta megfontolásra

a színház fenntartói számára, miután a korábban kiírt ügyvezetői pályázatot eredménytelennek nyilvánították, az ismételt kinevezésére tett javaslat pedig nem kapta meg a szükséges többséget az önkormányzati testületben.

Jordán Tamás korábban az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: a jelenlegi helyzetben azt tartaná a legjobbnak, ha az évad végéig meghosszabbítanák a mandátumát, mivel enélkül lehetetlen megtervezni a programot.

Hétfőn eldől Jordán Tamás sorsa - íme a javaslat

Bejelentette azt is, hogy ismét indulni fog a pályázaton és bízik abban, hogy a megismételt pályázati eljárás minden szempontból tiszta és megnyugtató helyzetet teremt.

A Weöres Sándor Színház ügyvezetői tisztségére tavaly december 15-én írt ki pályázatot Szombathely önkormányzata, miután a jelenlegi ügyvezető ötéves megbízása idén szeptember végén lejár. Az állásra ketten adták be a pályázatukat, Dér András filmrendező és Jordán Tamás színművész, a teátrum jelenlegi vezetője.

Március 2-i ülésén az intézményt fenntartó szombathelyi közgyűlés ülésén a színházigazgatói kinevezésről nem tudtak dönteni, a városvezetés ugyanis a pályázati eljárás sérülésére hivatkozva - a másik pályázó, Dér András filmrendező pályázati anyaga kiszivárgott és ezért ő visszalépett - előbb új pályázat kiírását javasolta, majd az egyedüli pályázóként maradt Jordán Tamás harmadszori kinevezéséről is szavazott. Mindkét esetben patthelyzet alakult ki, így a név szerinti szavazás után végül mégis eredménytelen lett a pályázat.

Az InfoRádió arról is beszámolt, hogy pár napja Eperjes Károly is bejelentette, hogy megfontolja, pályázik-e az igazgatói posztra.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018