eur:
395.81
usd:
368.79
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura

Koppintották a Zootropolist?

Ötletei lemásolásával vádolja a Zootroplis - Állati nagy balhé című Oscar-díjas animációs filmet készítő Disney stúdiót egy hollywoodi forgatókönyvíró.

Gary Goldman, a Total Recall - Az emlékmás forgatókönyvírója azért perelte be a Disneyt, mert szerinte a Zootropolis egyes elemeit az ő ötleteiből merítették. Keresetében

azt állítja: a stúdió az általa kitalált témákat, helyszíneket, cselekményt, szereplőket, párbeszédeket és a koncepció címét vette át tőle.

Goldman arra hivatkozik, hogy 2000-ben és 2009-ben mutatta be a filmmel kapcsolatos ötleteit a stúdiónak.

A szerzői jogok megsértése miatt benyújtott keresete szerint "a Disney-nél nemcsak elfogadott, hogy mások anyagát engedély nélkül felhasználják, de még bátorítják is ezt". Goldman kártérítést akar kapni egyebek mellett az értékesítésből származó bevétel után.

A Disney közleménye szerint

"Goldman keresete tele van nyilvánvalóan hamis állításokkal".

A stúdió hangsúlyozta, hogy elvtelen próbálkozásról van szó, amellyel Goldman egy olyan sikeres produkciót támad, amin nem dolgozott.

Az idei Oscar-gálán díjazott Zootropolis - Állati nagy balhé című animációs filmet Byron Howard és Rich Moore rendezte, producere Clark Spencer volt. A film világszerte több mint egymilliárd dolláros (286 milliárd forint) jegybevételt ért el.

Az Oscar-díjat átvevő Byron Howard köszönőbeszédében azt mondta, hogy a film - amelynek fejlesztése 2011-ben kezdődött el - azzal a reménnyel készült, hogy bemutatásával a világ egy kicsit jobb hellyé válik.

Címlapról ajánljuk

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×