eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
NépmesePontokat hoznak létre

NépmesePontokat hoznak létre

A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben.

A projekt célja, hogy a kulturális intézmények minden megyében gondolkodjanak el azon, hogyan tud hozzájárulni a népmese a gyerekek személyiségének, képzelőerejének fejlődéséhez - mondta el a program szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.

Hoppál Péter emlékeztetett: pszichológusok bizonyították, hogy

sokkal gazdagabb azoknak a gyerekeknek a képzelőereje, vizuális világa, akik nem csak kész vizuális világgal együtt kapnak meséket.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára hozzátette: a kiírásnak köszönhetően EU-s forrásból épülhetnek országszerte NépmesePontok.

A NépmesePontok többek között műhelyfoglalkozások, művészeti alkotócsoportok, élőszavas mesemondás, kompetenciafejlesztő táborok, mesemondó, meseíró és meseillusztrációs versenyek, de az egész család részvételét biztosító programok megvalósulását is lehetővé teszik, a projekt támogatja továbbá szakemberek képzését, továbbképzését is.

Erre a célra a kormány csaknem 1,2 milliárd forintot különített el, egy-egy intézmény 30 millió és 80 millió forint közötti összegre pályázhat március 27-től; a projekt végrehajtási ideje 36 hónap.

Megyénként legfeljebb három, településenként egy pályázat nyerhet.

NépmesePontokat hoznak létre

Kulturális intézmények bevonásával a kormány azt szeretné elérni, hogy lehetőleg minden magyar gyerek találkozzon a magyar népmesékkel - mondta Schanda Tamás, az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Segít a Mesemúzeum

A pályázat kapcsán már számos intézmény kereste meg tapaszalatszerzés céljából a Petőfi Irodalmi Múzeum fililáléjaként ötödik éve működő, tabáni Mesemúzeumot - mondta Helmich Katalin, a Mesemúzeum szakmai vezetője.

Az EFOP-3.3.4-17 kódnévvel kiírt pályázat részleteivel kapcsolatban egy külön honlap nyújt részletes információkat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×