eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szombathelyi színház: egyre zavarosabb a helyzet

Szombathelyi színház: egyre zavarosabb a helyzet

Várhatóan március 27-én dönt a szombathelyi közgyűlés a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatáról. Eperjes Károly néhány napja bejelentette, megfontolja, hogy pályázik a posztra.

Egyre zavarosabb a helyzet a szombathelyi Weöres Sándor Színház körül. A korábbi pályázat érvénytelenítése után most várhatóan új pályázatot ír ki a közgyűlés a március 27-én esedékes rendkívüli ülésén. Ha ez megtörténik, leghamarabb májusban derülhet ki a színházvezető személye, akkorra pedig már összeállt a következő évad, így – amennyiben váltás történik – az új kinevezettnek minimális a mozgástere.

Jordán Tamás jelenlegi igazgató éppen ezért már régóta

szorgalmazza, hogy hosszabbítsák meg szeptember 30-ig tartó mandátumát az évad végéig.

„Hiába van kész a szezon, csak én tudom lebonyolítani, mert nekem írnak alá” – emelte ki.

Kérése eddig süket fülekre talált. Ezúttal is megkerestük a szombathelyi önkormányzat sajtófelelősét, hogy a polgármester előterjesztésének tartalmáról, a lehetséges kimenetről érdeklődjünk, de hangsúlyozták: a közgyűlés előtt nem nyilatkoznak.

Közben Eperjes Károly az ATV műsorában – a Jordán Tamással folytatott vita hevében - bejelentette, hogy megfontolja, indul-e az igazgatói posztért.

Megkerestük Eperjes Károlyt, aki azonban nem akart nyilatkozni, sőt, úgy fogalmazott: nem foglalkozik a témával.

Az ügy érdekessége, hogy Eperjes eddig is érintett volt, ám mint a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság tagja. Nem titkolta, hogy Dér András visszalépése és annak körülményei miatt ő is a pályázat érvénytelenné nyilvánítása mellett érvelt, noha elismerte: nem volt szép, hogy a bizottság szóba sem állt az ott meghallgatásra várakozó Jordánnal.

Ami eddig biztos, hogy a jelenlegi igazgató újra pályázik majd, a többi egyelőre mind csak találgatás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×