eur:
392.62
usd:
366.04
bux:
66838.85
2024. április 25. csütörtök Márk
Bontanak a Millenárison, táncszínház lesz a volt gyárból

Bontanak a Millenárison, táncszínház lesz a volt gyárból

Táncszínházzá alakul a gyár, ahol egykor a transzformátort feltalálták. Ezt a szellemi örökséget és a Millenáris park nyitásakor jellemző álmok álmodói szellemiségét próbálták átvinni a modern korba az épület tervezői. A Nemzeti Táncszínház körülbelül egy év múlva, 2018 tavaszán veheti birtokba a multifunkcionális épületet – mondta az InfoRádiónak Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. vezetője.

A terveknek megfelelően halad a táncszínház új otthonának építése, amelyhez a szükséges 3,3 milliárd forint forrást a Miniszterelnökség biztosítja – közölte Glázer Tamás.

Elmondta, hogy jelenleg az épület külső gépi és a belső kézi bontása zajlik.

„Március végéig készülnek el a végleges kivitelezési tervek, és 2018 tavaszán a tervek szerint a Nemzeti Táncszínház és közönsége birtokba veheti az új épületet” - tudatta a vezető.

„Az épület alapja egy szimbolikus tér,

hiszen a volt Ganz-művek generátorházáról van szó, arról a gyárról, ahol Bláthy, Déri és Zipernowsky feltalálta a transzformátort. Ezt az örökséget, valamint az ezredfordulón a park nyitásakor megtalálható álmok álmodói szellemiségét próbáltuk átvinni a modern korba” - mondta Glázer Tamás.

Hozzátette, hogy az épület homlokzata viszont teljesen megváltozik: egy színházhoz méltó főhomlokzatot kap egy félrecsapott tetővel. A nagyterem nagyobb és jobban kihasználható lesz. A fogadótér és az előcsarnok egy élettér lesz, ahova akár egy kis színpadot is fel lehet építeni.

A vezető elmondta, hogy bár az épület elsődlegesen a táncszínház működését szolgálja, kialakításakor alapvető szempont volt az is, hogy

megőrizze a multifunkcionalitását, így sokoldalú rendezvényhelyszín maradjon

és a Millenáris park életének továbbra is szerves része legyen.

„A kétezer négyzetméter alapterületen a nagyterem 400 fő, míg a kisterem 120 fő befogadására lesz alkalmas, és akár 200 fős gálavacsorákra is kiváló helyszín lesz” - közölte Glázer Tamás.

„Rendezvényhelyszínként főként a fogadótér és az előcsarnok működhet, de biztosan lesznek olyan napok, napszakok is, amikor nem lesznek próbák és előadások, így ilyenkor rendezvényhelyszínként működhet a nagyterem is” - tette hozzá a Millenáris Nonprofit Kft. vezetője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×