eur:
388.49
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mágikus állatok a budapesti belvárosban

Hétvégén mutatják be a Kolibri Színházban a Margit Auer regényéből készül zenés előadást, a Mágikus állatok iskoláját. A történet szerint minden gyermeknek van egy varázsos állata, amit a felnőttek csak plüssfigurának látnak, a gyerekek azonban kommunikálnak velük, és ez sokat segít az iskolai nehézségeik leküzdésében. A regényt Horvát Péter írta színpadra, és 8-10 éveseknek ajánlják elsősorban.

Novák János elárulta, abban, hogy megszerette ezt a mesét, az unokájának, Daninak is szerepe volt, mert ez az egyik kedvence. Mint mondta, gyakori, hogy egy önmagában elbizonytalanodott kisgyerekek elképzel egy mágikus állatot, ami támogatja. A rendező úgy fogalmazott: egy gyenge, bátortalan kisfiú nyilván egy tigrist vagy oroszlánt képzel el, de a Mágikus állatok iskolájában nem olyat kap, amilyen lenni szeretne, hanem ahhoz hasonlót, mint amilyen ő. Azért, hogy önmagával barátkozzon meg, a hibáit próbálja meg javítani a mágikus állattal összefogva – mondta a Kolibri Színház igazgatója.

„A gyönyörű történetben a lassú és bátortalan kisfiú egy teknős barátot kap, akinek hála, kitűnő sportoló válik belőle. A magányos, félős kislány, akit az új iskolában mindenki csúfol, pedig egy barátságos rókát, aki minden problémájában társa.”

A darabot Horvát Péter írta színpadra, a Novák János által szerzett zenét pedig élő zenekarral adja elő. A rendező elmondta, ez azért jó megoldás, mert az élő zenekar együtt él az előadással. Hozzátette, kell ahhoz, hogy a gyerekek szeressék a darabot. Az élő zene varázslata, lelki hatása sokkal erősebb, segít az érzelmeket, a történetet mélyebben megélni, mint a háttérzene – fejtette ki a Kolibri Színház igazgatója.

„Az adaptáció során Horvát Péter javasolt verseket a helyzetekhez, én pedig zenéket, így ez egy zenés mesejáték lett. Nem sok koncepcionális probléma volt, ahogy alakult a darab, alakult a stílusa is.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Február óta nem látott szinten a forint

Február óta nem látott szinten a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfőn egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×