eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az afroamerikaiak elleni erőszakról szól Harry Belafonte új rövidfilmje

Az afroamerikaiak ellen az Egyesült Államokban rendőrök által elkövetett erőszakra akarja felhívni a figyelmet új, Against the Wall című rövidfilmjében Harry Belafonte színész, énekes, emberi jogi aktivista.

A négyperces fekete-fehér klipben, amelyet Gerard Bush és Christopher Renz rendezett és már néhány napja látható az interneten, televíziós riportok és rendőrségi rádióbeszélgetések hallgatók, ezekben a feketék ellen rendőrök által elkövetett erőszakról és gyilkosságokról van szó.

Közben afroamerikai hírességek, köztük például Michael B. Jordan és Danny Glover tűnnek fel arccal egy fal felé állva, rendőrségi letartóztatást jelképezve.

"Mindenkit felszólítunk, hogy kövesse a szívét és cselekedjen" - mondta a klip elkészítésében producerként is résztvevő színész-énekes Belafonte, aki jamaikai bevándorlók gyermekeként született New Yorkban.

"Ha egyszer vagy kétszer történik, mondhatjuk azt, hogy balszerencse vagy a véletlenek egybeesése. De ha ilyen nagy az Amerika utcáin megölt fiatal férfiak száma és mindannyian afroamerikai származásúak, akkor azt gondolom, valaki üzen nekünk. És nekünk válaszolnunk kell arra az üzenetre" - mondja Belafonte a kisfilm elején.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×