eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk

Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője

Ma este rendezik az 61. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét Stockholmban. Ezúttal is 18 ország képviselői lépnek színpadra, közülük tíz jut a szombati döntőbe, ahová a Magyarországot képviselő Freddie kedden már bekerült Pioneer című dalával.

A mai, második elődöntőben a lett Justs, a lengyel Michal Szpak, a svájci Rykka, az izraeli Hovi Star, a fehérorosz Ivan, a szerb Sanja Vucic Zaa, az ír Nicky Byrne, a macedón Kaliopi, a litván Donny Montell, az ausztrál Dami Im, a szlovén ManuElla, a bolgár Poli Genova, a dán Lighthouse X, az ukrán Jamala, a norvég Agnete, a grúz Nika Kocsarov & Young Georgian Lolitaz, az albán Eneda Tarifa, valamint a belga Laura Tesoro lép színpadra.

A szombati 26-os finálénak automatikusan tagja hat kiemelt ország: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Svédország.

A mai elődöntőt, valamint a szombati döntőt a Duna Televízió élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×