INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Ezek a legmenőbb hétvégi programok!

Infostart / InfoRádió
Székely Fesztivál, Óbuda napja, Európa-nap és Nemzetközi Képregényfesztivál is szerepel a hétvége fővárosi kulturális kínálatában.

Székelyföld kultúráját mutatja be az egész hétvégén át tartó II. Székely Fesztivál a Millenárison. Ma Hargita, holnap Kovászna megye mutatkozik be hagyományos kulturális értékeivel, vasárnap pedig a Székelyföldről elszármazottakat helyezik az esemény középpontjába.

Május 4. Flórián és egyben Óbuda napja, amit szombaton több helyszínen egész napos családi programsorozattal ünnepelnek meg a III. kerületben. A központi helyszín a Fő tér és környéke lesz, ahol gasztronómiai udvar, kézműves vásár, kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkozások és színházi előadás is várja az érdeklődőket. A gazdag koncertkínálatban szerepel többek közt Halász Judit, az Ivan and the Parazol, a Middlemist Red, a 30Y és a Hiperkarma fellépése is, míg a békásmegyeri Csobánka téren az Alma Zenekar és az Anna and the Barbies, a Mátyás Király úton pedig Demjén Ferenc ad koncertet.

A hétvégén folytatódik a Beethoven Budán hangversenysorozat is, szombaton a Hagyományok Házában Pál István Szalonna és bandája Beethoven 1800-as látogatása idejének budai zenei világát idézi fel, míg az MTA budavári dísztermében Vásáry Tamás, majd Oravecz György és a Budafoki Dohányi Zenekar is válogat a zeneszerző életművéből.

A lipótvárosi Olimpiai Parkban az V. kerület civil szervezetekkel közösen szervez Belvárosi Családi Pikniket, ahol játszótéri programok, mutatványosok, valamint a Kolompos együttes, a Ringató és a Kompánia Társulat készül zenés produkciókkal.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Orczy-parkban rendez szombaton Ludovika fesztivált, ahol a családi programok mellett katonai, rendészeti és katasztrófavédelmi bemutató, valamint kiállított harci járművek is várják az érdeklődőket.

Az egész napos programok mellett többek közt Rúzsa Magdi, Jónás Vera, Rutkai Bori és a Mary Popkids koncertjeivel, valamint 12 km-es futóversennyel is megemlékeznek vasárnap a Margitszigeti Atlétikai Centrumban és környékén Magyarország európai uniós csatlakozásának 12. évfordulójáról és az európai béke és egység ünnepéről az Európa Nap alkalmából.

Ugyancsak vasárnap rendezi meg 12. alkalommal a Magyar Képregény Szövetség legnagyobb rendezvényét, a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált a Dürer Kertben. Idén finn, izraeli és olasz vendégei lesznek a fesztiválnak, és átadják a szakma legjelentősebb hazai elismerését, az Alfabéta-díjat.


A címlapról ajánljuk