eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Marvel-film, román dráma és Leonardo - Heti mozipremierek

A harmadik Amerika Kapitány képregényfilm és egy tavaly Cannes-ban debütált román dráma is szerepel a heti mozipremierek közt.

Az akár harmadik Bosszúállók filmnek is tekinthető folytatásban a szuperhőscsapaton egyre inkább nő a politikai nyomás, a döntéshozók ugyanis nem szívleli az önjáró, hatalmas pusztításra képes hősök felügyelet nélküli tevékenységét. Míg a Vasember páncéljába bújó Tony Star támogatta az irányíthatóság és elszámoltathatóság elvét, Steve Rogers, Amerika Kapitány a szabadságeszmény és az önállóság híve.

A két barát szembenállásának másik frontja, hogy Amerika Kapitány kiáll a II. világháborúból itt maradt egyetlen bajtársa, Bucky mellett, a ki azonban az előző filmben az agymosott tél katonájaként jókora felfordulást okozott, amiért nem maradna el a felelősségre vonás. Az Amerika kapitány és Vasember közti törésvonal a Bosszúállókat is megosztja, ami jó alkalommal szolgál, hogy némi tagtoborzás után, Pókemberrel is kiegészülve csapjon össze a két fél.

Marvel-film, román dráma és Leonardo - Heti mozipremierek

Az Amerika Kapitány: Polgárháború többségében pozitív kritikákat kapott, amiben méltatták a sok szálon futó történet jó kezelését, és főleg a filmet nyitó látványos akciójelenetet, ugyanakkor megjelennek olyan hangok is, melyek szerint a két és fél órás film, többször is leül, és kevésbé érdekes azok számára, akik nem rajongói a Marvel képregényeknek.

A dráma és thriller határán egyensúlyozik a művészmozik heti premierje, a Radu Muntean román rendező által készített Az alsó szomszéd című alkotása. A film főhőse Patrascu, aki az egyetlen szemtanúja egy halállal végződő családon belüli erőszakos esetnek. Az eseményeket tovább bonyolítja, hogy a gyilkossal ezt követően is nap nap után találkozik, mivel ő a szomszédja is egyben. A román új hullám egyik kiemelkedő rendezőjének filmje tavaly a Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában debütált, a kritikák többsége pedig elismerően nyilatkozott a film izgalmas kérdésfelvetéseiről és pontos társadalomrajzáról és lélekábrázolásáról.

Végül szintén a héten érkezik a mozikba A művészet templomai: Leonardo Da Vinci - A lángelme Milánóban című ismeretterjesztő film, ami 2015-ös Milánói Expo nagyszabású Leonardo kiállítás anyagát mutatja be a legújabb tudományos eszközök felhasználásával, valamint elkalauzolja a nézőt Milánó legfontosabb, Leonardóhoz köthető épületeihez is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 04:20
×
×
×
×