eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Máris rekordokat döntött a legújabb Star Wars-film jegyeladása

Rekordbevételek születtek a Star Wars: Az ébredő Erő című sci-fi jegyelővételének nyitó napján Amerikától Nagy-Britanniáig számos piacon.

Általában csak a nagy kasszasikernek ígérkező filmek esetében kezdik meg a jegyeladást ilyen korán, egy-két hónappal a bemutató előtt. A december 18-án a magyar mozikba kerülő hetedik Star Wars-epizód az utóbbi évek legnagyobb izgalommal és érdeklődéssel várt produkciója. Ezt igazolja, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is nehezen bírták egyes moziláncok online jegyvásárlási portáljai a hétfőn rájuk zúdult igényeket.

Az amerikai IMAX filmszínházlánc kedden arról számolt be, hogy 6,5 millió dollár (1,8 milliárd forint) értékben fogytak a jegyek hétfőn, az elővétel első napján. A mozilánc összehasonlításként közölte, hogy az ugyancsak nagy várakozás övezte A sötét lovag, a Bosszúállók és Az éhezők viadala: Futótűz című produkciókra annak idején elővételben mintegy egymillió dollárért keltek el a jegyek.

A Fandango amerikai jegyárusító portál és a MovieTickets.com - a pontos adatok megosztása nélkül - szintén rekordeladásokról jelentett, az Alamo Drafthouse amerikai mozilánc hétfőn a közösségi médiában kért elnézést a vásárlóktól, amiért átmenetileg akadozott az online jegyeladás. Mint írták: "példátlan igény jelentkezett egyszerre a jegyekért".

A Facebookon és a Twitteren több millióan osztották meg és kommentálták A Star Wars: Az ébredő Erő hétfőn este egy amerikai sportesemény szünetében debütált legújabb hivatalos filmajánlóját. A YouTube-on egy nap alatt több mint 25 millióan látták a film eddigi leghosszabb, két és fél perces beharangozóját.

A Twitteren percenként több mint 17 ezer bejegyzés született a video sugárzásakor, és a következő 12 órában 1,1 milliónál is több Twitter-üzenetet küldtek vele kapcsolatban. A Facebook közleménye szerint a trailer bemutatását követő egy órában 1,3 millió felhasználó 2,1 millió azzal kapcsolatos interakcióban vett részt.

Nagy-Britanniában is rekordok születettek a jegyelővételben. A Vue Entertainment, a harmadik legnagyobb brit mozilánc az első 24 órában 45 ezer jegyet adott el az új Csillagok háborúja-filmre. A cég, amelynek Lengyelországban és Németországban is vannak mozijai, ezeken a piacain szintén kiemelkedő jegyvásárlásról számolt be - írta a The Hollywood Reporter.

A J.J. Abrams rendezésében forgatott Star Wars: Az ébredő Erő az űreposz egy újabb trilógiájának első epizódja. A filmben a régi szereposztásból Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér az új sztárok, Adam Driver, John Boyega és Daisy Ridley oldalán. A korábbi hat epizódot gyártó Lucasfilm felvásárlása után a Disney filmstúdió az űrsaga folytatása mellett a sorozattól különálló, de a Star Wars-univerzumban játszódó új filmek készítését is bejelentette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×