eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az illegális letöltők körében az Amerikai mesterlövész nyerné az Oscar-díjat

Az Amerikai mesterlövész című film nyerné el a legjobb filmnek járó Oscar-díjat vasárnap, ha az illegális letöltések száma alapján ítélnék oda az amerikai filmakadémia elismerését.

A Variety által közzétett összesítés szerint az iraki háborús filmdráma Bradley Cooperrel a címszerepben vezeti az Oscar-díjra jelölt alkotások illegális letöltési listását.

A hollywoodi filmstúdiókat mintegy 40 millió dollárnyi veszteség érte amiatt, hogy a hat Oscar-díjra jelölt film - Amerikai mesterlövész, A kódjátszma, Selma, a Whiplash, a Wild és a Still Alice - korábban kiszivárgott a torrentoldalakon a Irdeto holland cég tanulmánya szerint.

Január 15. és február 18. között a legtöbb, 5,5 millió letöltést az Amerikai mesterlövész esetében mérték, őt követi a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című film 3,9 millióval. A mindenség elméletét 3,4 millióan, a Gone Girlt 2,5 millióan, a Kódjátszmát 2,3 millióan, a Whiplasht 1,6 millióan és a Sráckort 1,3 millióan töltötték le illegálisan az Excipio kalózletöltéseket mérő cég szerint.

Az Oscar-jelölések január 15-i bejelentése után szinte a világ minden országában észlelték az illegális letöltések megugrását. Az Egyesült Államok után Oroszország, Olaszország, Nagy-Britannia, Brazília, Kanada, India, Ausztrália, Spanyolország, Dél-Korea és Hollandia a legnagyobb kalózparadicsomok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×