INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Elhalasztja koncertjeit Marianne Faithfull egészségi okok miatt

InfoRádió / MTI
Lemondta februárban, márciusban és áprilisban Franciaországban, Japánban, Görögországban és Törökországban tervezett koncertjeit Marianne Faithfull, a 68 éves brit énekesnőnek ugyanis megműtik a csípőjét.

A hatvanas évek brit rock bálványa, aki szeptemberben adta ki új albumát, szeptemberig nem léphet színpadra - olvasható az énekesnő Facebook-oldalán közzétett videoüzenetben. A koncerteket így lemondták, és többségüket őszre halasztották.

Marianne Faithfull az üzenetben elmondta: 2014 májusában sürgősen meg kellett őt műteni, miután a görögországi Rodoszon csípőtörést szenvedett. A csípőjével azonban továbbra is gondok voltak, és a vizsgálatok kimutatták, hogy a protézise elfertőződött, így Párizsban megműtik.

"A fertőzés teljesen hétköznapi, és a görögországi műtőasztalon kaptam..., szerencsétlen baleset volt. El kell felejtenem, és elölről kell kezdenem" - írta Marianne Faithfull, aki bizonyos abban, hogy "minden rendben lesz".

Az énekesnő októberben indult új turnéra ötvenéves pályafutása alkalmából.

Marianne Faithfull 17 évesen tűnt fel Londonban, a Rolling Stones több tagjához is gyengéd szálak fűzték, múzsaként az együttes számos híres dalát ihlette. Pályáját 1964-ben kezdte Mick Jagger és Keith Richard As Tears Go By című dalával. Budapesten 1996-ben, 2007-ben és 2014-ben adott koncertet.

A címlapról ajánljuk