eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Minden engedélyt megkapott a Sziget

Megkapta a Sziget fesztivál a rendezvény megtartására vonatkozó engedélyt a XI. kerület jegyzőjétől, Horti Istvántól, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. teljesítette a szigorú jogszabályi előírásokat - közölte Milassin Levente, Újbuda Önkormányzatának kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel.

A fővárosi kormányhivatal tavaly döntött arról, hogy a rendezvény engedélyeztetésével kapcsolatos eljárásokat a XI. kerület folytassa le, miután a területileg illetékes III. kerületnél összeférhetetlenséget állapított meg.

"Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata jegyzője kiadta a rendezvény megtartási engedélyt a Sziget Fesztiválra. Az engedély értelmében augusztus 5-13. között a Hajógyári-szigeten úgynevezett alkalmi zenés rendezvény tartható meg" - szerepel a közleményben.

Mint írták, a rendezvények engedélyezését többek között a kormány 23/2011. (III. 8.) számú rendelete szabályozza. A hatósági ellenőrzésnek ki kell terjednie a higiénés és egészségvédelmi, az ivóvízminőségi, a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi, járványügyi vonatkozású követelmények, valamint a kémiai biztonságra és a dohányzóhelyek kijelölésére vonatkozó jogszabályi előírások érvényesítésére, a kötelező és a helyi építésügyi előírásoknak való megfelelésre, a környezetvédelemi, a hulladékkezelési, valamint a zajvédelmi kérdésekre, ezen kívül pedig a tűzvédelmi és a közbiztonsági ügyekre.

Az illetékes jegyzőnek a szakhatóságok bevonásával kell megállapítania, hogy egy rendezvény megfelel-e minden jogszabályi követelménynek, és helyszíni szemlén is meg kell győződnie az előírások betartásáról. Az engedély kiadására húsz nap áll rendelkezésre.

"A szervező és az érintett hatóságok szoros együttműködésére van szükség ahhoz, hogy egy olyan, nagy területen megrendezett, nagy létszámú rendezvényen, mint a Sziget fesztivál a rendelkezésre álló szűk határidőn belül minden szükséges vizsgálat lefolytatható legyen" - hangsúlyozta a közleményben Horti István. Újbuda Önkormányzata jegyzője hozzátette: az önkormányzat nem kezelte kiemelt ügyfélként a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-t, ám mindent megtett annak érdekében, hogy a rá vonatkozó határidőket maradéktalanul betartsa.

A jubileumi 20. Sziget fesztivál vasárnap kezdődik a mínusz kettedik nappal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×