eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ljubimov Magyarországon folytatja?

Jurij Ljubimov, a híres moszkvai Taganka színház igazgató-főrendezője, aki múlt héten benyújtotta lemondását, családjával együtt hétfőn elhagyta Oroszországot, és Magyarországra utazott - jelentette az Interfax hírügynökség.

Ljubimov azután adta be lemondását, hogy a társulat színészei egy prágai vendégszereplésen megtudták, hogy a színháznak honoráriumot is fizettek az ottani fellépésekért, s kérték belőle a részüket.

Ljubimov már többször fenyegetőzött távozással, de a színészek most első ízben szólaltak meg, és közölték: szeretnék, ha ő maradna továbbra is a főrendező, de igazgatónak mást neveznének ki, és elsősorban a rendező magyar feleségének, az igazgató-helyettesként a színházban dolgozó Katalin Ljubimovának a leváltását kérték.

A moszkvai önkormányzat illetékesei a múlt héten közölték: nem adták még fel a reményt, hogy sikerül maradásra bírni a neves rendezőt, ezért felmondását még nem fogadták el.

Orosz hírügynökségi értesülés szerint Valerij Zolotuhint, a színház veterán színészét pénteken kinevezték a Taganka színház élére, a hírt azonban az önkormányzatnál nem erősítették meg. A RIA Novosztyi hírügynökség arról írt, hogy a Tagankát már a hétvégétől Zolotuhin irányítja, Ljubimov ugyanis szabadságra megy, de a tisztséget a megbízott vezető hivatalosan csak július 16-án, a Ljubimov távozása utáni napon veszi át.

Ljubimov csütörtöki moszkvai sajtóértekezletén jövendő terveiről szűkszavúan annyit mondott, hogy talál magának munkát, és az sem kizárt, hogy külföldön saját színházat nyit.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×