eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Menetrendszerűen érkezik a Ghymes új albuma

A napokban jelenik meg a Ghymes együttes Szikraszemű című új stúdióalbuma. A 12 számot tartalmazó lemezen a Szegedi Szabadtéri Játékokon nyáron bemutatott Dózsa című táncprodukcióból is hallhatók dalok.

Valahogy mindig úgy jön ki a Ghymes számára a lépés, hogy kétévente kiad egy új albumot. Mindig van valami apropó, film vagy színház, amihez új dalok kellenek, ezek közül több fel is fér egy új lemezre - mondta az InfoRádiónak az együttes vezetője.

A Szikraszeműn, a napokban megjelenő albumon is vannak olyan dalok, amelyek a nyári Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Dózsa című táncelőadáshoz íródtak - tette hozzá Szarka Gyula, aki szerint jó ez a kétéves periódus.

Ösztönből tudunk zenét írni, nem kell nagyon megerőltetni magunkat, és vakarózva új dalokat szereznünk - fogalmazott a zenész, aki beismerte: eklektikus lett az album, lassabb és gyorsabb, népzenei és szimfonikus dalokkal. Ez a normális, hiszen a lelkiállapotunk is váltakozik - fűzte hozzá.

A Ghymes az új albummal a tél utolsó felében, vagy a tavasz elején indul országos lemezbemutató turnéra - ahogy tette ezt eddig minden lemezével.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×