eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Holender-Harangozó páros az Operaház élén?

Osztrák közlés szerint Ioan Holender, a bécsi Staatsoper nemrég távozott igazgatója lehet a Magyar Állami Operaház igazgatója és magával hozhatja Budapestre Harangozó Gyulát, a bécsi opera eddigi balettigazgatóját.

Az APA osztrák hírügynökség az Österreich című bulvárlapra hivatkozva adta közzé az információt pénteken. A lap információi szerint Holender pénteken találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Az MTI megkeresésére a Magyar Állami Operaháznál egyelőre nem kívánták kommentálni az osztrák hírt.

Az Österreich úgy tudja, hogy Holender már a következő évad programjával is foglalkozna. Mint írták, elképzelése az, hogy az őt most felváltó új bécsi vezetés - Franz Welser-Möst világhírű karmester, zeneigazgató és a Dominique Meyer intendáns - számára erős konkurenciát teremtsen Budapesten. Ioan Holender a hír szerint azt tervezi, hogy a Bécsben szintén most leköszönő balettigazgatót, a magyar Harangozó Gyulát hozza magával Budapestre.

A romániai születésű, egykor bariton énekesként feltűnt Ioan Holender csaknem húsz évig igazgatta a bécsi dalszínházat, Harangozó Gyula - a híres magyar koreográfus, Harangozó Gyula fia - pedig tíz évet szolgált Bécsben, miután előzőleg öt évig volt a budapesti társulat igazgatója.

Vass Lajos főigazgatói kinevezése 2012-ig szól a Magyar Állami Operaház élén. A jelenlegi vezető egyébként 2010 szeptemberi hatállyal újabb öt évre Keveházi Gábort nevezte ki balettigazgatónak.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×