eur:
389.66
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Folytatódik az Alkonyat-sorozat: új regénnyel jelentkezik Meyer

Újabb regénnyel bővül a világszerte népszerű Alkonyat-sorozat. Stephanie Meyer új könyve, a The Short Second Life of Bree Tanner június 5-én jelenik meg az Egyesült Államokban - számolt be a The Daily Telegraph.

"Ez lesz Stephanie Meyer utolsó vámpírtörténete, nem folytatja tovább az Alkonyat-sorozatot" - jelentette ki az írónő regényeit kiadó Little, Brown Books for Young Readers Company elnöke. Megan Tingley a lapnak úgy nyilatkozott, az eddig megjelent négy regényből összesen több mint százmillió példány kelt el, a könyvek ötven országban vezetik a sikerlistákat.

A 36 éves, mormon vallású családanya 2003-ban írta meg élete első regényét, az Alkonyatot, amelynek ötlete állítólag álmában fogant meg. Meyer - aki az egyetemen irodalmat tanult, de soha nem voltak írói ambíciói - azonnal papírra vetette a halandó lány és a vámpír szerelmének történetét, három hónap alatt pedig elkészült az egész regénnyel.

Meyer több kiadónak is elküldte a kéziratot, ám mindenhonnan elutasító választ kapott. Végül a Little, Brown for Young Readers Company adta ki az Alkonyatot. "Egyértelmű volt, hogy egy kiemelkedően tehetséges íróval van dolgunk. Ezért történhetett meg, hogy egy addig teljesen ismeretlen szerzővel 750 ezer dolláros szerződést kötöttünk az Alkonyatra és további két regényre" - mondta Megan Tingley.

A sorozat egy apró amerikai városban játszódik, egy középiskolás lány és egy vámpír szerelmét állítja a középpontba. A legújabb, június 5-én megjelenő The Short Second Life of Bree Tanner című regény a Napfogyatkozás című könyv egyik vámpír szereplőjének életéről szól.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?

Finis - Sok politikus lesz ma az utcán

Délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×