INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Macskaakrobata és karikazsonglőr is fellép a budapesti cirkuszfesztiválon

Infostart / InfoRádió
Monte Carlo után hamarosan Budapest is otthont ad a világ egyik legrangosabb cirkuszfesztiváljának. A nyolcadik alkalommal megrendezendő megmérettetésre a világ legszínvonalasabb produkcióit felvonultató artisták érkeznek, hogy január 21. és 25. között mérjék össze tudásukat.

A világ legrangosabb artistái mutatkoznak be a 8. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, amit csütörtöktől keddig rendeznek meg a Fővárosi Nagycirkuszban - mondta az InfoRádióban Pósfai Zoltán, a Magyar Cirkusz és Varieté szóvivője.

A fesztivál egyben verseny is, ahol az artisták tudását zsűri értékeli és pontozza, így áll össze a legjobbakból a gálaműsor.

A szervező szerint, bár a világon a Monte Carlo-i a legrangosabb cirkuszfesztivál, már az is nagy presztízst jelent, ha valaki részt vehet a budapesti megmérettetésen, hiszen a vezetőség több száz jelentkezőből választja ki a legjobbakat, a győzteseknek pedig van miért örülniük.

Idén a vendégek megcsodálhatnak többek között egy venezuelai bohócot, egy olasz karikazsonglőrt, egy lett macskaakrobatát, és egy ukrán oroszlánt is. Összesen 30 produkció indul a versenyen, őket két csoportba osztották, A és B csoportba, mindkettő három alkalommal látható a Fővárosi Nagycirkuszban.

A vendégek emellett Vladiszlav Goncsarov produkcióját nézve szemtanúi lehetnek annak, hogy nem kell az oroszlánt ostorral kényszeríteni, hogy szájába vegye az idomár fejét.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk