eur:
389.76
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Amikor egy konzervatív lány borítja fel az agglegények életét

Hogyan forgatja föl egy hirtelen fölbukkanó, konzervatív lány két, a világot igencsak kritikus módon szemlélő agglegény, egy laptulajdonos és egy író életét San Franciscóban? Erről szól a Madách Színház új darabja, Neil Simon És mennyi szerelem című komédiája.

Oroszlán Szonja, Csányi Sándor és Szente Vajk főszereplésével január 8-tól játssza a Madách Színház Neil Simon És mennyi szerelem című komédiáját.

A hatvanas években egy San Francisco-i legénylakásban két, a külvilággal igen kritikus fiatalember, a cinikus, ám jóképű lapkiadó, Andy (Csányi Sándor) és a tehetséges, ám ügyefogyott író, Norman (Szente Vajk) tengeti életét szegényes körülmények között. Egy nyári napon szomszédjukba költözik a konzervatív gondolkodású Sophie (Oroszlán Szonja), akinek megjelenése természetesen felborítja a két agglegény életét.

Szirtes Tamás az InfoRádiónak elmondta, a darab "az emberi élet egy különleges és titokzatos, nagy pillanatát," a szerelem megszületésének momentumát vizsgálja. Emellett Neil Simon komédiája felveti azt a kérdést is, miért marad oly sokszor beteljesületlen a szerelem: a kedves, ám kissé ügyefogyott fiatalok miért maradnak egyedül, és egy nők számára ellenszenves férfi hogyan lehet mégis vonzó.

Az És mennyi szerelem! címadó dalát és szövegét Bródy János írta, ezt az előadásban Szirtes Tamás "filmzeneként" használja, ami a darab kulcsjeleneteiben, a cselekmény fordulópontjain újból és újból felcsendül - ahogy a rendező mondja: "felragyogtatja a pillanatot."

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Erősödik a forint

Erősödik a forint

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×