eur:
390.27
usd:
365.31
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ismerje meg a jövő dzsessz zenészeit!

Fiatal magyar dzsessz művészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget a második Jazz Showcase fesztivál, amelyet január 8. és 10. között rendeznek meg a Művészetek Palotájában. Az esti koncerteken ismert zongoraművészek, köztük Binder Károly, Kaltencker Zsolt, és Gonda János is fellépnek - mondta az InfoRádiónak Retkes Attila, a Művészetek Palotája dzsesszprogram-szerkesztője.

Csütörtöktől szombatig délután négy és este nyolc óra között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz tanszakának jelenlegi tanulói, illetve az elmúlt öt évben ott diplomázottak közül összesen tizenkét fiatal együttes mutatkozik be a Művészetek Palotájában.

Retkes Attila, az intézmény dzsesszprogram-szerkesztőjének elmondása szerint az összeválogatott együttesek stílusukban is sokszínűek, a mainstream dzsesszen kívül számos más irányzat színvonalas képviselői.

A fellépők közül kiemelte Koós-Hutás Áront, a tavalyi Tomsits Ruzdolf Jazz Trombita Tehetségkutató Verseny győztesét, Subicz Gábort, aki szintén az említett versenyen a közönségdíjat nyerte el.

Idén sok énekesnő is bemutatkozik, köztük Szolnoki Dóra, Kovács Linda és Fábián Judit. Külön érdekesség, hogy a Megasztárban megismert, majd bulvárlapokban is gyakran feltűnő Galambos Dorina most a dzsessztanszak hallgatójaként egy új típusú formációval, a Mrs. Colombóval mutatkozik be.

Esténként a Fesztivál Színházban a már elismert, tapasztalt művészeké a főszerep. Az idei év esti koncertjein mesterek és tanítványaik lépnek fel.

Csütörtökön a szintetizátorokon játszó Kaltenecker Zsolt Lukács Petra Gitárossal és Borlai Gergő dobossal ad közös koncertet, amelyen könnyűzenei feldolgozások - köztük a Pink Flyod, a Radiohead és a Depeche Mode dalainak újraértelmezése - is szerepelnek a hagyományos blues-rock számok mellett.

Pénteken Binder Károly tart szóló zongoraestet, a háromnapos fesztivált pedig Gonda János, a Magyar Jazz Szövetség tiszteletbeli elnökének zongoraestje zárja, amelyen Berkes Balázs bőgőn működik közre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×