eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Guns N' Roses: végre megjelenik a 14 éve készülő lemez - videóval

Másfél évtized után megjelenik az igencsak átalakult Guns N'Roses hatodik stúdióalbuma, a Chinese Democracy. A lemez, amelyen még 1994-ben kezdtek el dolgozni a zenészek, november 23-án, vasárnap kerül a boltokba. A róla elkeresztelt turnénak már egy éve vége van.

Még az év vége előtt megjelenik a Guns N' Roses 14 éve készülő lemeze, a Chinese Democracy - értesült hozzá közel álló forrásokból a Billboard, a legtekintélyesebb amerikai zenei magazin. A lemezt november 23-án, vasárnap dobják piacra a Best Buy áruházlánc üzleteiben. Az album elkészültét már januárban bejelentették.

A a szokatlan megjelenési dátum miatt azonban a slágerlistákon csak december elsejétől szerepelhet a Chinese Democracy - a piacra dobás időpontját ugyanis a Best Buy vasárnaptól szombatig tartó eladói hetéhez igazították.

A lemez egyik dala, a Shackler's Revenge a Rock Band 2 című videójátékon is szerepelni fog, ami már korábban piacra kerül. Az If the World egy részlete pedig a Body of Lies című filmben hangzik el, amelynek szereplői közt van Leonardo DiCaprio és Russel Crowe is.

Árukapcsolásként október 28-án újra kiadják bakelitlemezen a Guns N' Roses első, 1987-es lemezét, az Appetite for Destructiont. A banda utolsó albuma, a kétrészes Use Your Illusion 1991-ben jelent meg, amit hattyúdalként egy feldolgozáslemez, a The Spaghetti Incident? követett.

Az klasszikus fölállás ezután fölbomlott, azóta pedig sokan megfordultak Axl Rose énekes körül. A régi zenészek legtöbbje szólókarrierbe kezdett, hármójuk pedig pár éve megalakította a Velvet Revolvert - ők 2005. június 22-én léptek fel Magyarországon, a Petőfi Csarnokban.

A Guns N' Roses kétszer járt az országban, elsőként 1992. május 22-én a Népstadionban, majd 2006. május 31-én. Ez utóbbi az új felállás - a meg nem jelent lemezről Chinese Democracy-ra keresztelt - turnéjának egyik állomása volt, és botrányba fulladt a zenekar négyórás késése miatt.

Axl Rosék utoljára azzal hívték fel magukra a figyelmet, hogy miután egy kaliforniai férfi feltöltötte blogjára a készülő lemez kilenc új dalát, meglátogatta az FBI, majd bírósági eljárás indult ellene.

Sebastian Bach metálzenész, Axl Rose egyik barátja szerint a Chinese Democracy grandiózus, négylemezes album lesz, melynek utolsó része 2012-ben jelenik majd meg.

A Chinese Democracyn 1994-ben kezdtek el dolgozni még a klasszikus felállás zenészei, és eddig számtalanszor kijelentették már, hogy elkészült és a boltokba kerül. Most úgy tűnik, a hír tényleg igaz.

Addig is egy dal a bakeliten újra megjelenő első lemezről:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×