eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bestseller lett XVI. Benedek pápa Jézus-életrajza

A legnépszerűbb olaszországi szerzők között tartják számon XVI. Benedek pápát, a katolikus egyházfő legújabb könyvéből ugyanis egyetlen év alatt 2,5 millió darabot adtak el.

A Názáreti Jézus az első része Krisztus kétkötetes életrajzának, amelyet a katolikus egyházfő írt. A könyv sikere nyomán a legnagyobb európai katolikus kiadó, a Helder úgy döntött, hogy sorozatban kiadja XVI. Benedek pápa korábbi műveit is.

A könyv tavaly nyolcadik lett az olaszországi sikerlistán, többet megvettek belőle, mint Paolo Coelho és Wilbur Smith legújabb kötetéből. Az eladásokból majdnem ötszáz millió forintnak megfelelő összeg folyt be a Ratzinger Alapítvány számlájára, amely szegény diákok tanulmányait támogatja.

A pápa népszerűsége és tekintélye miatt sokan vásárolják két enciklikáját is, amelyekből összesen hárommillió példányt adtak el.

A pápa szavai szerint Jézus életrajza azt a "hosszú lelki utat" mutatja be, amelyet bejárt, hogy megtalálja "az Úr arcát". Még 2005-ös megválasztása előtt kezdte írni, később pedig, mikor már pápa lett, minden szabad percét arra fordította, hogy papírra vesse az utolsó hat fejezet megírására.

Most dolgozik a Jézus-életrajz második kötetén és harmadik enciklikáján.

Joseph Ratzinger pápává választása előtt komoly tudományos teológiai munkát végzett; összesen 132 könyvet, monográfiát és kommentárt írt - ezeket adják ki újra. Egyelőre az első 13 kötet újbóli kiadását tervezik - mondta el Giuseppe Costa atya, a vatikáni kiadó tisztségviselője.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×