eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Filmszemle: programok röviden

A 39. Magyar Filmszemle versenyprogramja és információs vetítései mellett nyilvános szakmai beszélgetéseket és megemlékezéseket is rendeznek.

Hagyományosan nemcsak filmvetítések, hanem szakmai programok is zajlanak a 39. Magyar Filmszemle keretén belül; csütörtökön 10 órától az európai dokumentumfilm-irányzatokról tartanak tanácskozást - mondta az InfoRádiónak az esemény programigazgatója.

Veresné Kozma Ilona közölte: a pénteki egésznapos program a forgatókönyvírásról szól a Fade In Script Consulting és a Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete szervezésében.

A szemle az Életműdíjjal kitüntetettek előtt egy-egy filmmel tiszteleg. B. Müller Magda fotóművész a Szindbád című alkotást választotta, míg Hildebrand István operatőr tiszteletére a Kertes házak utcáját, Schubert Éva filmjei közül pedig a Csodacsatárt vetítik le - tette hozzá a 39. Magyar Filmszemle programigazgatója.

Tavaly óta a szemlét egy-egy nagy magyar filmes személyiség, idén Várkonyi Zoltán emlékének ajánlják. A rendezvény ideje alatt a rendező három alkotását vetítik majd, a Keserű igazság, az Emberrablás magyar módra és a Merénylet címűt - tájékoztatott Veresné Kozma Ilona.

A filmszemle rendezői a tavalyi évben elhunytak - köztük Ember Judit, Mihályfi Sándor, Kaszás Attila, Madaras József - emlékére In Memorian összeállítást is készítettek.

Ugyancsak találkozhatnak a nézők az idén a Magyar Mozgókép Mestere elismeréssel jutalmazott alkotók filmjeivel: Gyulai Líviusz kisfilmjeivel és Kósa Ferenc Tízezer nap című alkotásával.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×