INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A Coen fivérek krimije nyerte a rendezők fődíját

InfoRádió / MTI
Ethan és Joel Coen Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men) című karcos krimije nyerte az Amerikai Rendezők Céhének (ADG) fődíját.

A fivérek filmje olyan alkotókat és mozikat utasított maga mögé, mint Sean Penn Út a vadonba (Into the Wild) és Paul Thomas Anderson Vérző olaj (There Will Be Blood) című drámája.

Cormac McCarthy regényéből készült Nem vénnek való vidékben egy öreg texasi (Josh Brolin) drogdílerek pénzével lép le, de ott lohol a nyomában egy könyörtelen gyilkos (Javier Bardem) és mindkettejük nyomában pedig a seriff (Tommy Lee Jones).

A Coeneknek egyúttal jó okuk van hinni, hogy az Oscar kis aranyszobrocskáját is ők vehetik át, mivel az esetek döntő többségében a rendezők és a filmakadémia eddig egyformán döntött. Az elismerést a múlt évben A tégla című filmjéért jutalmazott Martin Scorsese adta át.

A testvérpár a filmtörténet második alkotópárosa, amely kiérdemelte ezt az elismerést: előttük csak a Robert Wise-Jerome Robbins kettőst jutalmazták 1961-ben a West Side Storyért.

A címlapról ajánljuk