eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Négyen pályáztak a Szegedi Nemzeti Színház élére

Négy pályázat érkezett a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára. A képviselő-testület várhatóan február 15-én dönt az új igazgató személyéről, aki 2008. júliusától öt éven át vezeti az intézményt. A szegedi színház az egyik legnagyobb költségvetéssel működő vidéki teátrum, évi 1,2 milliárd forinttal gazdálkodik.

Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgató-karnagya, Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóhelyettese, valamint a csongrádi megyeszékhelyen tavaly megnyílt kulturális intézmény, a Reök-palota igazgatója, Korcsmáros György, a győri Nemzeti Színház volt főigazgatója, illetve Maczelka Noémi, a Szegedi Tudományegyetem Zenetudományi Karának tanszékvezetője adott be pályázatot a főigazgatói posztra.

Botka László polgármester az InfoRádióban elmondta: a pályázóknak arról kellett beszámolniuk, hogyan fejlesztenék az intézmény opera-, balett-, prózai, valamint szimfonikus zenekari szekcióját.

Elmondta azt is: az eddigi főigazgató, Székhelyi József még tavaly bejelentette, hogy nem indul ismét a posztért.

A pályázatokat előzetesen egy háromtagú szakmai testület tekinti át, a munkára Vass Lajost, az Operaház főigazgatóját, Körmendy Ferenc kulturális főtanácsadót és Selmeczi Györgyöt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanszékvezetőjét kérték fel.

Utánuk a város kulturális bizottsága véleményezi a pályázatokat, a közgyűlés pedig várhatóan február 15-én dönt. Az új főigazgató 2008 júliusától veszi át a posztot öt évre.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×