eur:
390.24
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Népszerű Mozart-művek a Nemzeti Filharmonikusok jótékonysági koncertjén

A Kézenfogva Alapítvány javára ad koncertet a Nemzeti Filharmonikuis Zenekar csütörtök este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Kézenfogva Alapítvány kérte fel a Nemzeti Filmharmonikusokat és Kocsis Zoltánt, hogy vegyenek rész programsorozatuk lezárásában, ugyanis egy hosszú, közvéleményformáló kampány, a Fogadd el, fogadj el végéhez érkeztek - mondta az InfoRádiónak a zenekar kommunikációs vezetője.

Aradi Péter hozzátette: Nemzeti Filmharmonikusok tavaly december óta az UNICEF jótékonysági nagykövetei, Kocsis Zoltán pedig tizenhét éve május 30-án minden esztendőben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára ad koncertet.

"A Kézenfogva Alapítvány értelmi és halmozottan fogyatékos gyerekeket és felnőtteket támogat, illetve az ő helyzetükön próbál javítani, az ő integrációjukat segíti. Ez egy olyan nemes cél, amelyet mindenképpen támogatásra méltónak gondolunk, és nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy bennünket kértek fel ennek a koncertnek a megtartására" - mondta a Nemzeti Filharmonikusok kommunikációs vezetője.

Kocsis Zoltán csupa népszerű Mozart-műből állította össze a programot, amely a Figaro házassága nyitányával kezdődik, majd a d-moll zongoraverseny következik Érdi Tamás közreműködésével. Ezt két d-dúr hangnemű darab következik, a Serenada Notturna és az úgynevezett Haffner-szimfónia - fűzte hozzá Aradi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×