eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb szenzációs kiállítások jönnek a Szépművészeti Múzeumba

Három-öt évre előre tervezi a fontos kiállításokat a Szépművészeti Múzeum. Azt már tudni, hogy 2008. január 28-án a firenzei reneszánsz legszebb alkotásaiból nyílik tárlat Budapesten.

Az intézmény főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy a múzeum kénytelen több évre előre tervezni, mert csak így lehet az igazán fontos képeket, műtárgyakat megszerezni a tervezett kiállításokhoz.

Baán László közölte: egész iparág alakult ki a nagy kiállítások szervezésére, így a műalkotások jelentős része szinte folyamatosan utazik a múzeumok között.

A Szépművészeti Múzeumnak nehezebb megszerveznie egy nagy kiállítást, mint a világ legnagyobb kiállítóhelyeinek, ezért diplomáciát, ügyességet és személyes kapcsolatokat is latba kell vetni - mondta.

A főigazgató elmondta: 2008. január 24-én nyit a múzeumban a Mediciek felemelkedése és fénykora című kiállítás, amely a firenzei reneszánsz legszebb alkotásait mutatja be.

Már tudható, hogy a romantika kiemelkedő mesterének, Turnernek is lesz kiállítása a Szépművészeti Múzeumban, 2011-ben pedig Paul Cezanne-tárlat nyílik.

2009-ben, a Japán és az Osztrák-Magyar Monarchia közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 140. évfordulóján a Szépművészeti Múzeum és a bécsi Kunsthistorie Museum közös kiállítást visz az ázsiai szigetországba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×