eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiállítják a legsikeresebb magyar természetfotósok képeit

A londoni Natural History Museum és a Wildlife Magazine közös pályázatán 2005-ben két magyar természetfotós is remek eredményeket ért el. Többek között az ő képeikből nyílik kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Az 1980-as évek közepe óta hirdeti meg jelenlegi formájában a két szervezet "Az év természetfotósa" (Wildlife Photographer of the Year) címmel pályázatát, amely az idők során a világ legnagyobb természetfotós versenyévé vált - mondta az InfoRádiónak a kiállítás szervezője.

Fiusz Tibor hozzátette: a 2005-ben a verseny két kategóriájában is magyar győzelem született.

A legtehetségesebb 26 év alatti fotós a húsz esztendős Máté Bence lett: ebben a kategóriában hét képét állították ki, de a madárfotók és az állatportrék között is megtalálható egy-egy díjazott képe.

Novák László a növénykategóriában győzött, és díjazták a forma és kompozíció kategóriában is - közölte a múzeum munkatársa.

Ekkora magyar siker korábban még nem született, ezért döntött úgy a Természettudományi Múzeum, hogy megszervezi a beküldött pályamunkák közül kiválasztott 90 darab kép magyarországi bemutatóját, amely reményeik szerint hagyományt indít majd el - mondta Fiusz Tibor.

A múzeumban nem csak a válogatott sorozatot mutatják be: a két magyar díjazott életművéből is kiállítanak 35-35 fotót, a közönség így olyan tárlatot láthatnak, amelyet a jelenlegi formában még sehol nem mutattak be - magyarázta a szervező.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×