eur:
396.75
usd:
356.38
bux:
74943
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Az amerikai Országos Repülésügyi és Űrkutatási Hivatal, a NASA által közreadott felvétel a Dorian névre keresztelt trópusi viharról az Atlanti-óceán felett, Puerto Ricótól északra a Nemzetközi Űrállomásról nézve 2019. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/AP/NASA

Hatalmas vihar közelít Floridához

Életveszélyes áradásokra számítanak.

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.

A Helene hurrikán helyi idő szerint az esti órákban 200 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel közelítette meg a partvidéket, amelyet a várakozások szerint éjszaka érhet el. A vihar középpontja a várakozások szerint Florida állam fővárosa, Tallahassee közelében halad el, majd tovább észak felé. Az érintett északnyugati megyékben a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést léptették életbe.

Az amerikai Országos Hurrikán Központ a Florida félsziget teljes nyugati partvidékén "túlélhetetlen" mértékű tengeri áradásokat vár, helyenként akár 6 méter magas víztömeggel.

Ahogy a vihar előszele elérte Floridát egyre több háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás, az esti órákban már 600 ezret meghaladó helyen nincs áram.

Az idei hurrikánszezon legerősebb hurrikánja Florida állam északnyugati területein történelmi erejű lehet. A Helene viharzónája súlyos esőzésekkel, és hurrikán erejű széllökésekkel a várakozások szerint Georgia, majd Dél- és Észak-Karolina államok felé halad tovább.

A BBC cikke szerint már halálos áldozata is van a viharnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Versenyfutás az idővel - Kik lesznek a fenntarthatóság bajnokai?

Versenyfutás az idővel - Kik lesznek a fenntarthatóság bajnokai?

Egyszerre zajlik útkeresés és dömping, a zöld innovációk, a legjobb zöld átállást segítő gyakorlatok sokaságában, miközben az idővel is versenyt kell futnia a gazdaság szereplőinek. Ebben a terhelt időszakban különösen hangsúlyos, hogy a legjobb megoldások kiemelkedhessenek, a legjobbak pozitív visszacsatolást kapjanak arról, hogy jó úton haladnak. Ezzel a céllal jött létre a Green Awards elismerés, amit 2024-ben már a harmadik éve adtunk át különböző kategóriákban: olyan nagyvállalatot, kkv-t, innovációt, programot vagy éppen személyt díjazva ezáltal, aki a környezeti és társadalmi fenntarthatóság terén kiemelkedő munkát végez. 2024-től kezdve a díj névadó támogatójával, a Green Cloud Platformmal együttműködve továbbfejlesztjük a zöld eredmények elismerését, a 2025-ös évtől kezdve egy még komplexebb, többféle szempontnak megfelelő kategóriarendszert kiépítve. 2025-ben is lesz Green Awards powered by Green Cloud díjazás, így a vállalatoknak, cégeknek már most érdemes meghatározni, hogy milyen program bemutatásával, a zöld működés egy-egy elemének kiemelésével fognak pályázni 2025 tavaszán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×