eur:
392.54
usd:
354.92
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Nyitókép: Unsplash

Izrael beleegyezett némi fegyvernyugvásba Gázában, nem is akármi miatt

Az Egészségügyi Világszervezet jelentette be, hogy Izrael több "humanitárius tűzszünetet" is bevezet, hogy a Gázai övezetben be lehessen oltani a gyerekeket gyermekbénulás ellen.

Rik Peeperkorn, a WHO vezető tisztviselője elmondta, hogy a kampányt három szakaszban hajtják végre az övezet középső, déli és északi részén. Minden szakasz során három egymást követő napon, helyi idő szerint 06:00 és 15:00 óra között szünetelnek a harcok - írja a BBC beszámolója nyomán a Portfolio.

A megállapodás azt követően született, hogy az ENSZ tisztviselői bejelentették: 25 év után először diagnosztizáltak gyermekbénulást Gázában, egy 10 hónapos csecsemőnél.

Mint írják, a 2-es típusú, szájon át beadható vakcinából már 1,26 millió adag áll rendelkezésre az övezetben, és további 400 ezer adag van úton.

A vakcina beadását az ENSZ munkatársai végzik majd, helyi egészségügyi dolgozókkal karöltve. A WHO célja, hogy 90 százalékos oltási lefedettséget érjenek el a Gázai övezetben. Basem Naim, a Hamász terrorszervezet tisztviselője kijelentette, készek együttműködni a nemzetközi szervezetekkel az akció lebonyolítása érdekében, ami 650 ezernél is több palesztin gyermeket szolgál és véd.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a háromnapos időszak fegyvernyugvásai nem egyenlők a tűzszünettel.

James Kariuki, Nagy-Britannia állandó ENSZ-képviselőjének helyettese üdvözölte az oltási tervet, és kiemelte annak fontosságát, hogy a szünetek elég hosszúak legyenek a szükséges lefedettség eléréséhez - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Szakszervezet: ebben a formában elfogadhatatlan a munkaalkalmassági orvosi vizsgálatokról szóló rendelet

Szakszervezet: ebben a formában elfogadhatatlan a munkaalkalmassági orvosi vizsgálatokról szóló rendelet

Több fontos, stresszel és veszélyekkel együtt járó munkakörben, szakágazatban szeptembertől már nem lesz kötelező a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat – mondta az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Zlati Róbert úgy véli, a korábbi szabályokhoz képest visszalépés az új rendelettervezet, amely szerinte alkotmányellenes is.

Bauer Bence: Németországban a bevándorlást ellenző pártok előretörése várható a tartományi választásokon

Vasárnap két fontos kelet-német tartományban, Szászországban és Türingiában lesznek tartományi parlamenti választások, majd néhány héttel később, szeptember 22-én Brandenburgban járulnak urnákhoz a választópolgárok. Az InfoRádióban a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója latolgatta az esélyeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Itt vannak a friss számok: így sikerült a 4iG második negyedéve

Itt vannak a friss számok: így sikerült a 4iG második negyedéve

171 milliárd forintos árbevétel mellett 56 milliárd forintos EBITDA-t ért el a 4iG 2024 második negyedévében – derül ki a társaság ma közzétett gyorsjelentéséből. A teljes átfogó jövedelem mínuszos lett, amit a pénzügyi ráfordítások, a nem realizált árfolyamveszteség, valamint az értékcsökkenés soron kimutatott, pénzkiáramlással nem járó tételek okoztak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×