eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Az ukrán hadsereg CV-90-es gyalogsági harcjárművei. Forrás: defense-ua.com
Nyitókép: Forrás: defense-ua.com

Itt a magyarázat, hogyan játszhatták ki az ukrán csapatok az orosz védelmet - videó

Az orosz Rybar elemzőház animált videóban mutatja be, hogyan sikerülhetett az ukrán rohamcsapatoknak Kurszknál mélyen behatolnia orosz területekre.

A Rybar friss 3D-s animációt közölt az ukrán rohamcsapatok kurszki taktikájáról, magyarázatot mutatva arra, hogy sikerült kijátszani szerintük az orosz védelmet - írja a Portfolio.

Az orosz elemzők úgy vélik, az ukrán támadók nagy mobilitású páncélozott járművekkel rohamozták meg a Kurszkban kiépített védelmi rendszereket, majd miközben a közvetlen támadás lekötötte az orosz védők figyelmét, más csapatok megkerülték a megerősített állásokat és bevonultak az orosz falvakba.

Oroszország a betörés hírére erősítést küldött a régióba, de a belső területen tartózkodó ukrán páncélosok lesből rájuk támadtak és likvidálták az érkező orosz csapatokat.

Az oroszok nem számítottak rájuk, mivel az erődítéseket megkerülő ukránok beljebb tartózkodtak, mint azt a harctéri jelentések alapján feltételezték.

Mint írják, a magyarázat logikusnak tűnik, de azt is hozzáteszik, hogy Kurszk védelme nem volt felkészülve egy ilyen méretű támadás elhárítására. Lehetséges, hogy ha az ukránok frontális rohammal nekimentek volna a védelmi rendszernek, akkor is csak lassítani tudta volna őket.

Ukrajna jelenleg körülbelül 300 négyzetkilométernyit foglalt el Kurszk megyéből, Moszkva pedig nagy erőkkel igyekszik visszaverni a támadást.

Az animált videót itt tudja megtekinteni:

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×