eur:
393.73
usd:
360.61
bux:
71914.35
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Mesterlövész lőhetett rá Donald Trumpra

Merényletkísérlet miatt indult hivatalos nyomozás a Donald Trump elleni szombati támadás ügyében - közölték a hatóságok nem sokkal a választási gyűlésen történt lövöldözést követően.

Ahogy arról az Infostarton már beszámoltunk a republikánus elnökjelöltjének a Pennsylvania állambeli Butler település közelében tartott választási nagygyűlését beszédének megkezdése után szakították félbe lövések.

A korábbi amerikai elnök a jobb fülénél sérült meg. A támadó is életét vesztette, a titkosszolgálat emberei lőtték le.

Donald Trumpot kimenekítették, majd kórházba vitték, ahol ellátták. A titkosszolgálat közölte, hogy az elnökjelölt biztonságban van.

Steve Cheung, Donald Trump kampányának szóvivője arról számolt be, hogy a korábbi elnök jól van.

Richard Goldinger helyi kerületi ügyész a rendőrségi közlésre hivatkozva jelezte, hogy a támadó a választási gyűlés területén kívül tartózkodott, egy közeli épület tetején.

Rendőrségi források szerint az elkövető mesterlövész volt, mellette megtalálták a fegyverét.

Butler település, ahol a választási gyűlést tartották, Pennsylvania állam nyugati részén fekszik, Pittsburgh nagyváros közelében.

Címlapról ajánljuk
Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szabályok nem teszik lehetővé, hogy újravizsgálják a párizsi olimpián a női tornászok talajdöntőjében történteket, még akkor sem, ha meggyőző új bizonyítékok állnak rendelkezésre, így Jordan Chiles nem kapja vissza az ötkarikás bronzérmét.

Visszaváltási rendszer: alapvető változásokat kérnek a kereskedők

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy problémás a betétdíjak elszámolása a MOHU és a kereskedők között, illetve a kisebb boltokba telepített automaták sokszor nem működnek, aminek típushiba lehet a hátterében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×