eur:
397.58
usd:
371.76
bux:
70467.39
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Nyitókép: Getty Images/

Tragikus buszbaleset történt Törökországban

Tízen életüket vesztették és csakenm negyvenen megsérültek vasárnap egy dél-törökországi, Mersin tartományban lévő autópályán történt buszbalesetben, amelynek során több jármű is ütközött – közölték a török hatóságok hétfőn.

Ali Hamza Pehlivan tartományi kormányzó elmondása szerint a busz a vasárnap este kialakult heves esőzések miatt a szemközti sávba hajtott, és két autóval is ütközött, aztán a három járművet egy teherautó is eltalálta.

A sérülteket egy közeli kórházba szállították, akik közül nyolcan súlyos állapotban vannak - jelentette az Anadolu török hírügynökség.

A távolsági buszon, amely a délkeleti Diyarbakir városából az ország déli részén fekvő Adanába tartott, 28 ember utazott - tette hozzá a hírügynökség.

Címlapról ajánljuk
Kórházi adósságrendezés: a beszállítók szerint ez csak vízcseppnyi segítség

Kórházi adósságrendezés: a beszállítók szerint ez csak vízcseppnyi segítség

Megjelent a jogszabály, újabb 41 milliárd forintot kapnak a kórházak adósságrendezésre. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint azonban még így is ugyanennyi adósságuk marad az intézményeknek, és havonta további 12-13 milliárd forinttal emelkedik. Az Orvostechnikai Szövetség érteni véli a Pénzügyminisztérium álláspontját. A Magyar Kórházszövetség a költségvetésbe írt garanciákat szeretne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Most érdemes aranyba fektetni?

Most érdemes aranyba fektetni?

Az elmúlt hetekben kockázatvállalóbbak lettek a befektetők, így az alapvetően biztonságos menedéknek számító nemesfémek nyomás alá kerültek. Az esést követően azonban már látszik a fordulat a nemesfémpiacon: a tőzsdei hangulat romlásával, valamint a gazdasági és politikai bizonytalanságok felerősödésével pedig újra az arany és az ezüst felé fordulhatnak a befektetők. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak most a grafikonok a két nemesfém esetében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy érdemes lehet-e beszállni a mostani szinteken az aranyba és az ezüstbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 21. 10:50
×
×
×
×